İş arayan deprem mağdurları firmalarla buluştu

İş arayan deprem mağdurları firmalarla buluştu

Genel 2.03.2023 15:19:26 0
İş arayan deprem mağdurları firmalarla buluştu
Tarih: 02.03.2023 15:19 Güncelleme: 02.03.2023 15:19
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Erzurum İl Müdürlüğü’nün, Erzurum’da ikamet eden deprem mağduru vatandaşların istihdamına yönelik ilk organizasyonu geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Erzurum’daki firma sahipleri ile iş arayan deprem mağduru vatandaşların buluştuğu program, Milli Eğitim Bakanlığı Erzurum Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nün ev sahipliğinde yapıldı. ETSO ve İŞKUR’un ortak çalışmasıyla düzenlenen programa, Erzurum’da farklı sektörlerde faaliyet gösteren 30’un üzerinde firma katılım sağladı. Programın başlangıcında konuşan İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Mutlu, deprem sonrası Erzurum’a gelen deprem mağduru vatandaşların kuruma iş talebinde bulunmaları üzerine, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ve il genelindeki firmalarla iş birliği yaparak böyle bir program düzenlediklerini söyledi. Mutlu, “İş arayan vatandaşlarımızla firmalarımızın yapacakları ikili görüşmelerden olumlu neticeler alınacağına ve karşılıklı fayda sağlanacağına inanıyoruz” dedi.
Özakalın; “Yaralarımızı hep birlikte saralım”
Programda daha sonra konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın da, depremde mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerini bir nebze olsun giderme anlamında İŞKUR’la işbirliği içinde samimi bir çabanın içerisine girdiklerini belirterek, düzenlenen programa katkı sağlayan firma sahipleri ve yetkililerine teşekkür etti. Türkiye’nin 6 Şubat gecesi büyük bir felaketle sarsıldığını ve milletin tarifi mümkün olmayan bir acı yaşadığını ifade eden Başkan Özakalın, “Bizler hepimiz, herhangi bir felaket olduğunda oraya uzak durmaya çalışan değil tam aksine en kısa sürede o felaket bölgesine ulaşmaya, oradaki insanların elini tutup, yaralarını sarmaya, acılarını paylaşmaya can atan asil bir milletin fertleriyiz. Bu depremde de 7’den 70’e toplumun her ferdi depremden etkilenen insanlarımızın selameti adına, onların ihtiyaçlarını gidermek için her türlü imkanını kullanmaya özen gösterdi. Artık hep birlikte yaralarımızı sarma vakti Devletimiz, milletimiz tek yürek olup bu felaketin izlerini mümkün olduğunca silmek adına elimizden geleni yapmaya çaba göstereceğiz. Bugünkü programımızda da vasıflı veya vasıfsız eleman ihtiyacı olan firmalarımız deprem mağduru vatandaşlarımızla buluşuyor. İnşallah hem firmalarımız hem de sizler bu görüşmelerden memnun ayrılırsınız” diye konuştu. Başkan Özakalın, ildeki işletmelerde depremzede vatandaşların istihdamına yönelik programların iş arayanların durumu ve firmaların talepleri doğrultusunda önümüzdeki günlerde devam edebileceğini dile getirdi.
Programda, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı da, Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, diğer belediyeler ve ildeki kamu kurumlarının deprem bölgesindeki çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum’a gelen depremzede vatandaşların her türlü ihtiyacıyla yakından ilgilendiklerini söyledi.
Programda daha sonra firma sahipleri ile iş arayan yaklaşık 250 deprem mağduru vatandaş ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Programda İŞKUR yetkileri firmaların ihtiyaç duyduğu meslekler ve firma isimlerinin yer aldığı listeleri iş arayan deprem mağduru vatandaşlara dağıtarak görüşmelerin daha organize bir şekilde gerçekleşmesini sağladı.
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın da görüşmelerde vatandaşların taleplerini dinledi ve firmaların sahiplerini arayarak depremzede vatandaşların istihdamına yardımcı olmaya davet etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

Elazığspor yeni hocasıyla 2’de 2 yaptı


Van Spor

Atatürk Üniversiteli milli sporcu Doğukan Demirceylan’dan Avrupa ikinciliği gururu


Van Spor

Kardelen TV’ye spor ödülü


Van Spor

Erzincan’da atıcılık il birinciliği müsabakaları yapıldı


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde 3. beraberliğini aldı


Van Spor

Milli güreşçi Sarıçiçek dünya üçüncüsü oldu


Van Spor

Malatya Voleybol deplasmanda, Nicer Hotel Voleybol evinde galip geldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Karaman FK: 0


Van Spor

Fenerbahçe'de Şok Karar: İrfan Can ve Cenk Tosun Kadrodan Çıkarıldı


Van Spor

Kars 36 Spor: 4 Şırnak Petrol Spor: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurt Spor: 0 - Erciyes 38 Futbol: 0


Van Spor

Bitlis Spor 1916, Ağrı Doğubeyazıt’ı 1-0 mağlup etti


Van Spor

Necdet Ayaz, adının verildiği sahada eşiyle birlikte koştu


Van Spor

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ