Iraklı hasta üç ülkede bulamadığı şifayı Van’da buldu

Iraklı hasta üç ülkede bulamadığı şifayı Van’da buldu

Van Haberleri 27.03.2023 11:42:00 0
Iraklı hasta üç ülkede bulamadığı şifayı Van’da buldu
Tarih: 27.03.2023 11:42 Güncelleme: 27.03.2023 12:11

Boynunda 3 glomus tümörü olan Kuzey Iraklı hasta; İran, Irak ve Hindistan’da bulamadığı şifayı Van’da buldu.
Kuzey Irak’ın Duhok şehrinde yaşayan Hurşit Reşit’in (53) yaklaşık 10 yıl önce boynunun sağ tarafında glomus tümörü olduğu tespit edildi. Ülkesinde şifayı bulamayan Reşit, İran’da ameliyat oldu. Ancak tümörün tam temizlenememesi nedeniyle iyileşemeyen Reşit, tahlillerini önce İran’daki doktoruna ardından tavsiye üzerine Hindistan’daki doktorlara gönderdi. Oradaki doktorların ‘biz bu ameliyatı yapamayız’ demesi üzerine harekete geçen Reşit, Türkiye’deki önemli merkezlere başvurdu. Ankara, Adana ve Gaziantep’teki hastanelere başvuran Reşit, buradaki doktorların da güven vermemesi üzerine arayışa geçti. Bir yakınının araya girmesiyle Halil Başel’e ulaşan Reşit, Lokman Hekim Van Hastanesinde yapılan başarılı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, “Hastamızın 10 yıl önce bir glomus tümörü operasyonu öyküsü var. Filmlerde ameliyat olduğu tarafta üç ayrı tümör gördük ve hem de her biri 5 santimetre civarında üç ayrı tümör. İlk kez böyle bir hasta gördük. Tümörün bir tanesi şah damarının çatal noktasına yerleşmiş ve damarları baya sıkıştırmıştı. Birisi aort damarının birleştiği bölgede diğeri de tam orta noktadaydı. Tabi daha önceden ameliyat olması biraz bizi düşündürdü. Çünkü önceden ameliyat olması, bizim açımızdan ciddi sıkıntı. Ancak hastanın şikâyetlerinin çok olması sebebiyle ameliyata karar verdik. Hastaya risklerini anlattık. Ameliyat yaptık. Yaklaşık 5 gün oldu ve taburcu aşamasına geldi. Hiçbir problem yaşamadık, ses kısıklığı bile gelişmedi. Bizim açımızdan çok başarılı bir ameliyat oldu. Ayrıca ameliyat sırasında şah damarının çatal noktasında damarda tıkanma da vardı. Onu da temizledik. Yani hastamızın üç tümörünün yanında birde tıkalı olan şah damarı ameliyatını yaptık. Allah’a şükür hiçbir sorun gelişmedi ve bugünde taburcu edeceğiz” dedi.
Aynı anda ve aynı tarafta üç ayrı glomus tümörünü ilk kez gördüğünü vurgulayan Başel, “Bu ameliyatı en çok yapanlardan biriyim. Ben şu ana kadar aynı tarafta ve aynı anda üç tümörü hiç görmedim, duymadım da. Ama bu hastamızın boynunun sağ tarafında üç farklı yerde glomus tümörü vardı ve üçünü de çıkardık” ifadelerini kullandı.
Kuzey Iraklı hasta Hurşit Reşit ise Kürtçe yaptığı konuşmada, 10 yıl önce İran’da ameliyat olduğunu ancak iyileşmediğini belirterek, “Tahlillerimi İran’daki eski doktoruma gönderdim. Herhangi bir umut vermedi. ‘Hindistan’da iyi doktorlar var’ dediler. Tahlillerimi oraya da gönderdim ancak orada da bu ameliyatı yapamayacaklarını söylemişler. Türkiye’de Adana, Ankara ve Gaziantep’e gönderdim. Halil Hocanın verdiği güveni hiçbir doktor vermedi. Çok şükür ameliyatım iyi geçti. Kendimi iyi hissediyorum. Ben Halil Hoca başta olmak üzere tüm hastane personeline çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ