İpekyolu'nda Kıyıma Direniş: İşçiler Hukuk Savaşına Hazır!

İpekyolu Belediyesi'nden haksız işten çıkarmalar, işçiler hukuka başvuruyor.

Van Haberleri 3.05.2024 11:51:00 8
İpekyolu
Tarih: 03.05.2024 12:09 Güncelleme: 03.05.2024 15:23

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Seçim öncesi kimsenin ekmeği ile oynamayacağız sözü veren İpekyolu Belediyesi'nin DEM'li yönetimi dün akşam saatlerinde 138 işçinin çıkışını SMS göndererek yaptı.

HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATILDI

İpekyolu Belediyesi çalışanlarının, belediyenin DEM'li yönetimi tarafından işten çıkarılması üzerine hizmet sektörünün bağlı olduğu sendika, hukuk mücadelesinin fitilini ateşledi. 

İpekyolu Belediyesi'nden işten çıkartılan 138 işçinin yaşadığı haksızlık, iş kanunları ve toplu iş sözleşmelerinin koruması altında yer aldığının altı çizilerek hukuki süreçlerin başlatıldığı bildirildi.

 

SMS İLE İŞTEN ÇIKARMA SKANDALI

Dün akşam saatlerinde İpekyolu Belediyesi tarafından birçok çalışana SMS yoluyla ulaştırılan işten çıkarma haberlerinin ardından işçiler, sendikal hakları doğrultusunda hukuksal adımlarını atmaya karar verdiler. 

Hizmet İş Sendikası'na ait üyelerin tamamı bugün, hukuki sürece dair bilgi almak için sendika yönetimine başvuruda bulundu.

 

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VURGUSU

Hizmet İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz'in işçilere yaptığı konuşmada, işçilerin hukuksuz bir biçimde işlerinden edildiklerini ve sendika olarak bu duruma sessiz kalmayacaklarını bildirdi. 

Akdeniz, "İş kanunu ve toplu iş sözleşmelerimiz işçilerin güvencesi altındadır. Siyasi görüşler ne olursa olsun, biz birlik ve beraberlik içinde hareket eder ve haksız işten çıkarmalara karşı mücadelemizi sürdürürüz," ifadelerini kullandı

 

SİYASİ GÖRÜŞÜNE BAKILMAKSINIZ EKMEĞİN PEŞİNDE

Başkan Akdeniz, sendikanın siyasi düşüncelerden bağımsız bir şekilde ekmeği ve emeği savunduğunu belirterek, işten çıkarılan işçilerin haklarını her koşulda savunacaklarını ve bu süreçte sendika avukatları ile işbirliği içinde mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. 

Akdeniz, "Dava süreci için gerekli adımları atmaktayız ve işçilerimize hak ettikleri adaleti sağlayabilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız," dedi.

 

İŞÇİLERİN EKMEĞİ İLE OYNANMASI TEPKİ ÇEKTİ

Yapılan işten çıkarmaların, daha önce "Kimsenin ekmeği ile oynamayacağız" şeklinde verilen sözlerin ters düştüğüne dikkat çeken işçiler ve sendika yönetimi, SMS yoluyla yapılan bu nezaketsiz eylemin emekçilerin ekmeği ile oynama anlamına geldiğini ve kabul edilemez olduğunu ifade ettiler. 

Bu durum karşısında, işten çıkarılan emekçilerin haklarını sonuna kadar savunma kararlılığı içinde oldukları kaydedildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

 

İLGİLİ HABERLER:

İpekyolu Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Cevdet Altındağ işçi kıyımına başladı


Hak yolcusu
3.05.2024 17:20:36
Seçime 10 gün kala al elemanları sonra yaygara çıkar. Ayıp sizin lugatinizda yok maalesef. Kıyamette hesaplaşacağız...

Ayvaz genç
3.05.2024 20:26:42
Bence alınmış çok iyi bir karar el altında usulsüzce alınmış bir dünya personel zaten belediye gırtlağa kadar borcun içinde hukuksuz olan ve şefaf olmayan bu içişleri her hangi bir ilan yok kura yok hiç birsey yok sırf seçim üzeri adil olamayan bir şekil işe alınmaları

Ekrem erimler
3.05.2024 23:48:50
Anca gülerim bu habere çıkarcı ve hak hukuk gözetmeden yazıp çizenler helal bu işten çıkarılan Lar nasıl işe alındı onu da yazsanız daha adil olmaz mı haktan bahsedip hak yiyenler Yeter artık yanciligi bırakın herkes kim nerden nasıl nemalaniyor orta da taraf olmayı bırakıp adil olun kimse kimsenin halkına el uzatmasin

Belalı 1i
4.05.2024 07:50:36
Hele bi kayyum gelsinde Allah kerim...

Seyhan
4.05.2024 16:50:51
Biz 9 yıl önce hukuksuzca kayyumlar tarafından işten atıldığımız zaman bu yardakçılar alkışlıyorlardı kayyumları dün cenaze Bizim kapımızdaydı bugün sizin kapınız sizi az bile yapılmış bizi polis zoruyla joplattırdığınız zaman kahkahalar atıyordunuz size az bile yapıldı darısı diğer hukuksuzca işe alınanların başına

Nihat kaya
4.05.2024 17:43:38
Zaten kura ile gelmediler neyin davasını yapacaklar ellerinde bi delil yok iş ilanida olmadı ee nasıl alındılar bunca vanlı boştayken para ile alındılar keşke belediyede sala başını al maaşını kişileride temizleseler ozaman hak yolunu bulur adam adı belediyede ama kendisi dışarda geziyor maaşı da yüksek altında sıfır araba eee bumu hak hukuk adelet size bunlarida temizleyin ozaman size hak verecem gerçekten işe ihtiyacı olanlar var onları araştırsınlar

Vahap Tabbara
5.05.2024 09:40:29
İşten çıkarılan sadece kendilerinden olmayan.Kimse kimse kimseyi kandırmasın.!Herşeyi biliyoruz.

Mevsimlik işci
5.05.2024 19:50:50
Bunlar biz mevsimlik işçilerin hakkını yediler 1 yıldır çalışıyoruz sözleşme bekliyirduk hizmeti biz verdik bunları torpille getirdiler seçim öncesi sözleşmeye aldılar şuanda bizi tekrar uzattılar 4 ayliğina bunlar ve bunların yoneticeliri yüzünden biz mağdur olduk ,4 ay sonra bzimde işimize son verecekler bunlarda kalmadı en büyük hasizlik biz kurayla gelen emekçi arkadaşlarimiza oluyor şuan

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem