İpekyolu'nda Bilim Merkezi Heyecanı: Modern Yaşam Alanlarına Yeni Bir Soluk!

İpekyolu'nu bilimle aydınlatacak dev proje yükseliyor: İhsan Emre Aydın döneminde yapımına başlanan ve inşası süren Bilim Merkezi'nde son gelişmeler!

Van Haberleri 21.05.2024 14:11:00 0
İpekyolu
Tarih: 21.05.2024 14:16 Güncelleme: 21.05.2024 14:51

BİLİM MERKEZİ İNŞAATI HIZ KAZANDI

İhsan Emre Aydın'ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olarak hizmet verdiği dönemde ihaleye çıkartılan Bilim Merkezi'nin inşa çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Şerefiye Mahallesi'nde yükselen Bilim Merkezi, bu yıl tamamlanarak halkın kullanımına sunulmayı hedefliyor.

GENİŞ KAPASİTE VE ÇOK AMAÇLI ALANLAR

Bilim Merkezi, toplam 4000 metrekare üzerine kurulacak ve içerisinde 2200 metrekare taban alanına sahip olacak. Proje, şehrin kültürel ve sosyal yaşamına katkıda bulunarak modern yaşam alanlarını genişletmeyi amaçlamakta.

EĞİTİM VE BİLİM İÇİN YENİ UFUKLAR

İpekyolu Bilim Merkezi, deney atölyeleri ve uzay çalışmalarına yönelik düzenlenecek etkinliklerle bilim meraklılarına sıra dışı bir deneyim sunmayı planlıyor. Gençler ve çocuklardan yetişkinlere kadar geniş bir hedef kitleye hitap eden merkez, ziyaretçilere bilimsel düşünceyi sevdirmeyi ve yeni ufuklar açmayı hedefliyor.

ÇEŞİTLİ İMKANLARLA DONATILAN BİLİM MERKEZİ

Merkezde, 50 kişilik planetaryum, 1300 metrekarelik deney ve simülasyon salonu, 150 metrekarelik dijital kütüphane, 100 metrekarelik çok amaçlı salon, bilim laboratuvarları ve el becerilerini geliştirmeye yönelik kreatif atölyeler bulunacak. Bu alanlar, öğrenme ve keşfetme faaliyetlerini eğlenceli ve interaktif bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanıyacak.

VAN İÇİN BİR İLK: GÖKYÜZÜ ŞENLİKLERİ VE EĞİTİM ATÖLYELERİ

Van'da eşsiz bir ilk olacak İpekyolu Bilim Merkezi, çalışmaların sürdüğü mekanda, 7'den 70'e her yaştan insanın ilgisini çekecek faaliyetlere ev sahipliği yapacak. Astronomy ve bilim şenliklerinin yanı sıra, bölgenin kültürel ve sosyal hayatına yeni bir soluk getireceği bekleniyor.

BİLİM VE TEKNOLOJİ İLE DONATILAN CAZİBE MERKEZİ

Yakın zamanda tamamlanması öngörülen Bilim Merkezi, İpekyolu'na ve çevre ilçelere yeni bir cazibe merkezi olarak hizmet verecek. Genç nüfus için bilim, teknoloji ve yaratıcılık alanlarında önemli fırsatlar sunacak olan merkezin, bölge halkının sosyal hayatına büyük katkılarda bulunması hedefleniyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem