İller Bankası’ndan yerel yönetimlere 6 milyar finansman

İller Bankası’ndan yerel yönetimlere 6 milyar finansman

Genel 13.08.2025 15:30:42 0
İller Bankası’ndan yerel yönetimlere 6 milyar finansman
Tarih: 13.08.2025 15:30 Güncelleme: 13.08.2025 15:30
İller Bankası A.Ş. Erzurum Bölge Müdürlüğü, görev alanındaki yerel yönetimlere toplam 6 milyar TL finansman sağlandığı ifade edildi.
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, İller Bankası A.Ş. Erzurum Bölge Müdürlüğüne bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Vali Çiftçi, İller Bankası A.Ş. Erzurum Bölge Müdürlüğünün çalışmaları hakkında Bölge Müdürü Muzaffer Akgüner’den brifing aldı.
İller Bankası A.Ş. Erzurum Bölge Müdürlüğünün ilimizdeki faaliyetleri hakkında bilgilerin yer aldığı brifingde; İller Bankası görev alanının İl Özel İdareleri ve Belediyelerin finansman ihtiyaçlarını karşılamak, mahalli müşterek hizmetlere ilişkin projeler geliştirmek, danışmanlık ve denetim hizmeti vermek, Merkezî Hükûmetin Mahalli idarelere her türlü kaynak transferine aracılık etmek, her türlü kalkınma ve yatırım bankacılığı işlevlerini yerine getirmek olduğu aktarıldı.
78 Belediye ve 5 İl Özel İdaresi ile müşterek faaliyet
Brifingde ayrıca İller Bankası bünyesinde Genel Müdürlük ve 18 Bölge Müdürlüğü bulunduğu ve İller Bankası A.Ş. Erzurum Bölge Müdürlüğünün Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır il sınırları dâhilindeki 78 Belediye ve 5 İl Özel İdaresi ile müşterek faaliyet gösterdiği dile getirdi. İller Bankası faaliyet alanlarının yerel yönetimlere; her türlü altyapı ve üstyapı işleri, halihazır harita, imar planları, jeolojik-jeoteknik etütler, yenilenebilir enerji sektörlerinde yurt içi ve yurt dışı finansman sağlanması, etüt projelerinin yapılması, ihale ve yapım işlerinde danışmanlık ve denetim hizmetlerinin sağlanması olduğu bilgisi verildi.
Toplam 6 milyar finansman sağlandı
2025 yılı içerisinde İller Bankası A.Ş. Erzurum Bölge Müdürlüğü görev alanındaki yerel yönetimlere; malzeme, araç-gereç alımları için; 664 milyon TL kredi, 1 milyon TL hibe, nakit destek olarak 160 milyon TL kredi, nakit ödenek olarak 880 milyon TL kredi, proje işleri için 36 milyon TL kredi, 15 milyon TL hibe ve yapım işleri için 2 milyar 979 milyon TL kredi, 1 milyar 272 milyon TL hibe olmak üzere; toplam 6 milyar TL (4,7 milyar TL kredi + 1,3 milyar TL hibe) finansman sağlandığı aktarıldı. Erzurum’da yapımı tamamlanan Oltu, Hınıs, Tekman ve Tortum katı atık transfer istasyonları ile Oltu içme suyu paket arıtma tesisi hakkında bilgi alınarak ilçelerde atık su arıtma tesislerinin yapımına yönelik ESKİ Genel Müdürlüğü ile müşterek olarak hâlihazırda etüt-proje çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ