İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin inşaatında sona gelindi

İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin inşaatında sona gelindi

Genel 9.05.2025 11:54:22 0
İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin inşaatında sona gelindi
Tarih: 09.05.2025 11:54 Güncelleme: 09.05.2025 11:54
Elazığ Belediyesi tarafından günlük 150 bin metreküp atık su arıtım kapasitesine sahip İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin inşaatında sona gelindi.
Su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir çevre yönetimi açısından büyük önem taşıyan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinde havalandırma, biyofosfor ön ve son çöktürme havuzlarının yanı sıra işletme binalarının inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. Altyapı çalışmalarının önemli bir ayağını oluşturan ve şehrin gelecek on yılları adına büyük önem taşıyan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, Elazığ-Bingöl karayolunun 17. kilometresinde, yaklaşık 250 dönümlük bir alan üzerine inşa ediliyor. Elazığ’ın su ve çevre yönetimi açısından büyük bir önem taşıyan tesiste yer alan havalandırma, biyofosfor ön ve son çöktürme havuzları, üç adet havalandırma havuzu, üç adet biyofosfor havuzu ve altı adet son çöktürme havuzunun inşaatı tamamlandı. Giriş yapısı ile ön ve son çöktürme dağıtım yapılarında ise inşaat çalışmaları devam ediyor. Mekanik ekipman montajının da büyük ölçüde tamamlandığı tesiste, elektrik altyapı çalışmalarına başlanılacak.

Tesisin günlük kapasitesi 150 bin metreküp
Günlük 150 bin metreküp atık su arıtabilme kapasitesine sahip olacak İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinde atık sular son teknolojik yöntemlerle arıtıldıktan sonra yeniden doğaya deşarj edilecek. Projenin tamamlanmasıyla birlikte çevreye ciddi zararlar veren azot ve fosfor gibi kirletici parametrelerin giderimi sağlanarak hem doğanın hem de doğal kaynakların korunmasına katkı sağlanacak.
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir şehir bırakma hedefi doğrultusunda çalışmalarını yürüttüklerini ifade ederek, "İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisimiz şehrimiz adına çok önemli bir kazanımdır. Bu projeyle şehrimizin hem bugününe hem de geleceğine yönelik önemli bir yatırımı hayata geçirmiş olacağız. Bu projeyle şehrimizin en önemli ihtiyaçlarından birini hayata geçirirken aynı zamanda çevre dostu bir şehir hedefimize de önemli bir katkı sağlamış olacağız’’ dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ