İki kardeş Gazze için her gün aynı yerde saatlerce bekliyor

İki kardeş Gazze için her gün aynı yerde saatlerce bekliyor

Van Haberleri 25.03.2024 12:23:00 0
İki kardeş Gazze için her gün aynı yerde saatlerce bekliyor
Tarih: 25.03.2024 12:23 Güncelleme: 25.03.2024 13:52

Van’da hemşire ve öğretmen olarak görev yapan iki kardeş, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla ellerindeki pankartlarla her gün aynı yerde saatlerce bekliyor.
İsrail ordusunun ablukası altındaki Gazze şeridine yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam ediyor. Bu çerçevede Vanlı iki kardeş Gazze’ye yönelik saldırılara dikkat çekmek için kentin en kalabalık meydanı olan Beşyol Meydanı’nda çalışma yürütüyor. Her gün aynı saatte buraya gelen kardeşler, soğuk havaya rağmen ellerinde taşıdıkları pankartlarla vatandaşın dikkatini çekmeye çalışıyor. Kardeşler ayrıca boykot ürünlerinin yer aldığı broşürleri vatandaşa dağıtıyor. Ramazan ayı boyunca her gün aynı yerde bekleyerek farkındalık oluşturan kardeşler, özellikle bombardıman altındaki Gazze’ye yönelik saldırıların normalleştirilmemesini istiyor.

“Elimizdeki pankartlarla burada duracağız”
İHA muhabirine konuşan hemşire Ayşe Dağ, 7 Ekim olayları başlamadan önce de Filistin’in sürekli akıllarında olduğunu belirtti. Gazze’ye yönelik şiddetlerin artmasıyla bir çalışma yapmaya karar verdiklerini ifade eden Dağ, “Burada farkındalık oluşturmak için çalışmalar yapmaya başladık. Bu yüzden boykotun önemini insanlara anlatmaya çalıştık. Ramazan boyunca da elimizdeki pankartlarla burada duracağız. Çünkü İsrail’in ürünleri en çok Ramazanda evimize giriyor. Bu yüzden gerekli izinleri alarak broşürler hazırladık. Dünyanın her yerinde zulümler var. Bizim de amacımız bir farkındalık oluşturmaktır. Şu an için Gazze’de durdurulması gereken bir katliam, bir soykırım var” dedi.

“Her gün burada durmaya çalışıyoruz”
Gazze’ye yönelik saldırıların 7 Ekim tarihinden bu yana kötü bir hal almaya başladığını hatırlatan Zeynep Dağ ise bu yüzden ablasıyla bu saldırılara dikkat çekmek istediğini dile getirdi. Ramazan ayından bu yana pankart açarak burada beklediklerini söyleyen Dağ, “Bu yazılanların kalbe dokunan yazılar olmasına dikkat ediyoruz. Çünkü bu da kalple yapılacak bir şeydir. Her gün burada durmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan boykotun çok önemli bir mesele olduğunu düşünüyoruz ve bu yönde de el ilanları hazırladık” dile getirdi.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: kardeş Gazze yerde saatlerce bekliyor
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ