Iğdır’da iki yengesini öldüren şüpheli: "Yengelerime öfkeliydim"

Iğdır’da iki yengesini öldüren şüpheli: "Yengelerime öfkeliydim"

Asayiş 1.06.2025 19:54:17 0
Iğdır’da iki yengesini öldüren şüpheli:
Tarih: 01.06.2025 19:54 Güncelleme: 01.06.2025 19:54
Iğdır’ın Aralık ilçesinde iki yengesini silahla vurarak öldüren zanlının ifadesi ortaya çıktı. Zanlı ifadesinde, köy yolunu kullanması nedeniyle yaşanan tartışmada köylülerden yana tavır aldığı için yengelerine öfkeli olduğunu ve bundan dolayı yengelerini öldürdüğünü söyledi.
Iğdır’ın Aralık ilçesine 7 kilometre uzaklıktaki Hacıağa köyünde 28 Mayıs’ta meydana gelen olayda M.Ç. (73), yengeleri Hatun Çakmakcı (59) ile Elmas Çakmakcı’yı (52) tabancayla vurarak öldürüp kaçmıştı. İki kadının cenazeleri, Iğdır Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı. Morgdan alınan Elmas Çakmakcı’nın cenazesi Hacıağa köyünde, Hatun Çakmakcı ise Iğdır Asri Mezarlık’ta toprağa verilmişti. Iğdır Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi’nin (JASAT) çalışmaları sonucu Yüzbaşılar köyü kırsalında yakalanan katil zanlısı M.Ç., sevk edildiği adli makamlarca ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.
M.Ç., ifadesinde köylülerle yaşadığı sorunlar sebebiyle köyden göç ettiğini ancak bir süre sonra geri döndüğünü söyledi. Dışlandığı için köyün 1 kilometre dışında yaşadığını, köylülerin köy yolunu kullanmasını istemediğini belirten M.Ç., bundan dolayı daha önce şikayette bulunduğunu ifade etti. M.Ç., "Köy halkının yanında duran kardeşlerim ile eşleri Elmas ve Hatun Çakmakcı’ya içten içe öfkeliydim. Bana karşı olan köy halkının yanına gitmemelerini ve benim yanımda durmalarını istiyordum. Elmas ve Hatun Çakmakcı sürekli beni istemeyen kişilerin yanına gidiyorlardı. Onları uyardım ama beni dinlemedikleri için öfkeliydim. Olay günü Elmas ve Hatun’u evlerinin önünde çalışırken gördüm. Bir anda sinirlendim ve kendimi kaybettim. 14’lü diye tabir edilen tabancamı alarak Hatun Çakmakcı’nın evine gittim. Yaklaşınca göğsüne doğru ateş ettim, yere yığıldı. Ardından Elmas Çakmakcı’nın evine gittim. Açık olan kapıdan girdiğimde Elmas Çakmakcı odaya kaçtı. Peşinden giderek hiçbir şey söylemeden ateş ettim. Daha sonra evden ayrıldım. Olay anında yanımda kimse yoktu. Kimseden de yardım almadım" dedi.
M.Ç., ifadesinde olayn ardından evine döndükten sonra traktörle Karakoyunlu ilçesine gittiğini söyledi. Melekli beldesindeki su kanalına olayda kullandığı tabancayı attığını ifade eden zanlı, kızı ve damadıyla vedalaştıktan sonra kahvede çay içtiğini belirtti. Bir akrabasıyla su kanalında oturduğunu ve olayı anlattığını söyleyen M.Ç., bu sırada jandarmanın kendisini yakaladığını belirtti. Kendisinin tansiyon ve gut hastası olduğunu ifade eden M.Ç., pişman olduğunu söyledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ