Iğdır’da hava sıcaklığı 40 dereceye dayandı

Iğdır’da hava sıcaklığı 40 dereceye dayandı

Genel 7.08.2023 16:26:22 0
Iğdır’da hava sıcaklığı 40 dereceye dayandı
Tarih: 07.08.2023 16:26 Güncelleme: 07.08.2023 16:26
Iğdır’da etkisini artıran hava sıcaklığı sonrası Meteoroloji vatandaşlara uyarıda bulunurken, Iğdır sokakları öğle saatlerinde diğer günlere göre boş kaldı.
Iğdır’da günlerdir etkisini gösteren sıcak havadan dolayı vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Sıcak hava son bir haftada 35 ile 40 derece aralığında devam ederken çalışmak zorunda olan vatandaşlar da vantilatör önünde çalışıyor. Iğdır’da spotçu olan Sadık Karayaluk sıcak havalardan dolayı buzdolabı ve vantilatör satışların arttığını belirterek, “Iğdır’da hava sıcaklığı 38 ile 40 derece arasıdır. Şu an buzdolabı ve vantilatör bulunmuyor sıcaktan dolayı. Gerçekten Iğdır’ın sıcağı çekilmiyor. Iğdırlılar hafta sonu genelde yüksek kesimlere giderek buraları tercih ediyorlar serin olduğu için" dedi.
Vantilatör önünde çalıştıklarını belirten müzik mağazası işletmecisi Fırat Yaşar, “Bir haftadır 38 derece önünde vantilatör önünde çalışıyoruz. Bu sıcakta inşaatta, güneş önünde çalışan bütün arkadaşlarımıza kolay gelsin. Sıcak havadan dolayı çalışamıyoruz, soğuk su içiyoruz fayda etmiyor. Hafta içi çalışıyoruz, hafta sonunu dört gözle bekliyoruz. Hafta sonu gelsin, kendimizi yüksek yerlere atalım, biraz serinleyelim” dedi.
Iğdır’da artan sıcak hava sonrası Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü vatandaşları güneş çarpmasına karşı uyardı. Yapılan uyarıda, “Yapılan son değerlendirmelere göre; mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkların, bu hafta başından itibaren bölge geneli Iğdır, Kars, Ağrı başta olmak üzere sıcaklıkların artarak mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ