Iğdır’da 5. Kayısı Cup Tenis Turnuvası heyecanı başladı

Iğdır’da 5. Kayısı Cup Tenis Turnuvası heyecanı başladı

Van Spor 7.07.2025 13:51:44 0
Iğdır’da 5. Kayısı Cup Tenis Turnuvası heyecanı başladı
Tarih: 07.07.2025 13:51 Güncelleme: 07.07.2025 13:51
Iğdır’da bu yıl beşincisi düzenlenen Alagöz Holding Kayısı Cup Tenis Turnuvası, yapılan açılış töreniyle başladı. Renkli görüntülere sahne olan turnuva, kentin spor ve tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyor.
Iğdır Valiliği ve Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Alagöz Holding sponsorluğunda düzenlenen turnuvanın açılışı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yerleşkesindeki tenis kortlarında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 54 şehirden 210 sporcunun mücadele edeceği etkinliğin ilk maçını Iğdır Valisi Ercan Turan ile Gençlik ve Spor Müdür Vekili Erol Bayat, milli sporcular Alp Kemal Aksoy, Mustafa Sancaklıoğlu, Alpay Güler ve Nihat Özsular’la maç yaptı. Programda bir konuşma yapan Vali Ercan Turan, "Bu sene beşincisini düzenliyoruz. Bizim için son derece önemli. Iğdır, Ağrı Dağı’nın gölgesinde endemik bitki örtüsüne sahip, ayrıca coğrafi olarak da kendine özgü bir havası olan, dokusu olan bir il. Birçok potansiyeli bağrında yetiştiriyor" dedi.
Tenisin elit sporu olduğu yargısının yıkıldığını dile getiren Vali Turan, "Tenis sporu güzel bir spor. Diğer sporlar gibi acımasız bir ortamı yok. İzlemesi zevkli, oynaması zevkli. Kendine has etik değerleri var, nezaketi var. Geçmiş dönemlerde elit sporu diye anılırdı ama artık milletimizin hepsi elit. Allah razı olsun. Sporun tabana yayılması konusunda Spor Bakanlığımız çok ciddi gayret göstermiş durumda. 54 ilimizden 210 kardeşimiz burada mücadele edecekler" şeklinde konuştu.
5.Kayısı Cup Tenis Turnuvası, 12 Temmuz’da oynanacak final müsabakalarının ardından son bulacak. Açılış programına Iğdır Valisi Ercan Turan, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel, İl Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök, tenis sporcuları ve vatandaşlar katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ