Iğdır Üniversitesi, Cezayir ile akademik iş birliğini güçlendiriyor

Iğdır Üniversitesi, Cezayir ile akademik iş birliğini güçlendiriyor

Eğitim 10.12.2024 15:34:51 0
Iğdır Üniversitesi, Cezayir ile akademik iş birliğini güçlendiriyor
Tarih: 10.12.2024 15:34 Güncelleme: 10.12.2024 15:34
Iğdır Üniversitesi, Cezayir’de bulunan Universite 8 Mai 1945 Guelma, Ecole Normale Superieure De Kouba ve The University Of Science And Technology Of Oran Mohamed Boudiaf Ustomb ile akademik ve eğitim konularında iş birliği sağlamak üzere MoU (Memorandum of Understanding) ve Erasmus anlaşması imzaladı.
Uluslararası iş birliği ağını genişletme misyonuyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Iğdır Üniversitesi, önemli anlaşmalara imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Iğdır Üniversitesi ile Universite 8 Mai 1945 Guelma, Ecole Normale Superieure De Kouba ve The University Of Science And Technology Of Oran Mohamed Boudiaf Ustomb arasında Mou ve Erasmus protokolü imzalandı.
İmzalanan anlaşmalar çerçevesinde, akademik ve idari personel değişimi, lisans ve yüksek lisans düzeyindeki öğrenci değişimleri, ortak araştırma projelerinin hayata geçirilmesi, ders verme etkinlikleri, sempozyumların düzenlenmesi ve genel anlamda akademik iş birliğinin artırılmasına yönelik çeşitli faaliyetlerin gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, imza töreninde yaptığı konuşmada, uluslararası iş birliklerinin önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: "Iğdır Üniversitesi, eğitimde kaliteyi artırma ve bilimsel araştırmalarda uluslararası bir vizyona sahip olma hedefiyle çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Bugün Cezayir’in üç saygın üniversitesiyle imzaladığımız bu protokoller, sadece kurumlarımız arasında değil, aynı zamanda Türkiye ve Cezayir arasındaki bilimsel ve kültürel bağların güçlenmesine de katkı sağlayacaktır. Akademik ve idari personel ile öğrencilerimizin bu iş birliklerinden azami derecede faydalanacağına inanıyorum. Ortak projeler, sempozyumlar ve öğrenci değişim programları sayesinde bilgi ve deneyim paylaşımını daha üst seviyelere taşıyacağız. Bu anlaşmaların hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ