HÜDA PAR’ın Muş 4. Olağan İl Kongresi düzenlendi

HÜDA PAR’ın Muş 4. Olağan İl Kongresi düzenlendi

Politika 21.10.2023 21:28:43 0
HÜDA PAR’ın Muş 4. Olağan İl Kongresi düzenlendi
Tarih: 21.10.2023 21:28 Güncelleme: 21.10.2023 21:28
Muş’ta partisinin 4. Olağan İl Kongresi’ne katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin, “Bütün İslam alemine sesleniyorum. Benzer vahşetlerle karşılaşmak istemiyorsanız, çalışın, gayret edin, kader gayrete aşıktır. Güç birliği, ekonomik güç birliği, siyasi güç birliği askeri güç birliği ama yetmez bu güçlerinizi birleştirin” dedi.
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Muş 4. Olağan Kongresi’ne katıldı. Öğretmenevi Konferans Salonu’nda düzenlenen Muş 4. Olağan İl Kongresi, Kur’an-ı Kerim okunması ve partinin tanıtım videosunun yayınlanmasıyla başladı, programda İsrail aleyhine sloganlar atıldı. Yapıcıoğlu, yaptığı konuşmada, kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Sadece 7 Ekim tarihinden itibaren orada bir savaş ve vahşet yaşanmıyor. Orada İngiliz emperyalizmi tarafından dünyanın dört bir yanından gemilerle getirilen Siyonistlerin sınırlı sayıda kurdukları terör örgütleri ile orada Müslümanlar acıyı hissetiler. Katliama uğradılar. Kendi topraklarında akla hayale gelmeyen zulümlerle karşılaştılar. 30 yıllık İngiliz idaresinde yavaş yavaş alan genişlettiler. 1948’e kadar alan genişleten Siyonistler, 1948 sonrası dünyanın dört bir tarafından oraya taşınan siyonistler, kendilerini devlet olarak ilan ettikten sonra zulüm sistematik bir hal alarak kurumsallaştı. Zulüm ve terörizm devletleşti. O günden bu yana katliamlar gerçekleşiyor" dedi.
Sorunların çözülmediği takdirde bölgede barış ve istikrarın sağlanmayacağını ifade eden Yapıcıoğlu, "Kudüs’te ve diğer şehirlerde 2 ayda 700 kardeşimiz katledildi. Gerçekten oradaki zulme kelimeler bazen kifayetsiz kalıyor. Bütün İslam alemine sesleniyorum. Benzer vahşetlerle karşılaşmak istemiyorsanız, çalışın, gayret edin, kader gayrete aşıktır. Güç birliği, ekonomik güç birliği, siyasi güç birliği askeri güç birliği ama yetmez bu güçlerinizi birleştirin. Çünkü karşılarında çok organize ve birleşik zulüm sistemi var. Mazlumlar güçlerini birleştirip ayağa kalktıklarında o zalimleri düşürecekler. Birbirimize Müslüman kardeşlerimize sırt çevirmeyin. Bölücülük yaparak bizi birbirimize düşman etmeye çalışanlara prim vermeyin. Eğer bu sorun çözülmezse o bölgede asla barış ve istikrar sağlanmayacak. Siyonizme ve ona destek verenlere tavır konulması gerektiğini bir daha hatırlatmak istiyorum. İnşallah alınacak tedbirler de geç kalınmaz" şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından gerçekleşen oylamada güven tazeleyen Mehmet Şirin Çağlayan tekrar İl Başkanlığına seçildi. Programa Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, AK Parti İl Başkanı Melik Emre ve partililer katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ