HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Ağrı’da halkla bir araya geldi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Ağrı’da halkla bir araya geldi

Politika 14.08.2022 17:55:28 0
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Ağrı’da halkla bir araya geldi
Tarih: 14.08.2022 17:55 Güncelleme: 14.08.2022 17:55
Birtakım temaslarda bulunmak için Ağrı’ya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, merkeze bağlı Gümüşyazı köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.

Ağrı merkez ve ilçelerinde çeşitli temaslarda bulunmak için kente gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gümüşyazı köyü sakinlerinin sorularını yanıtladı. Seçimlerin yaklaşmasıyla sık sık gündeme gelen ittifak görüşmeleriyle ilgili Yapıcıoğlu, "HÜDA PAR olarak herhangi bir ittifakın içerisinde de arayışında da değiliz. Eğer millete ve memlekete menfaat sağlayacak nitelikte ciddi bir ittifak teklifi gelirse ’evet’ diyebiliriz ama o özellikleri taşımıyorsa ve ilkelerimize ters bir şey ise o ittifakta yer almayız" ifadelerini kullandı. Yapıcıoğlu, "Biz diyoruz ki bir sorun var ve bu mutlaka çözülmelidir. Fakat adına çözüm süreci dedikleri yöntemle bu işler çözülmez. Bu, hak ve hukuk meselesidir. Devlet olarak halkın talepleri yanında kayıtlı ve bu kayıtlardan ’listemi tuttum, bu listede makul talepler var, ben bunları yerine getireceğim’ açıklamasında bulunsan ve bir şarta da bağlamazsan kendiliğinden çözüme girer. Kimseyle pazarlık yapmaya, birileriyle oturup ’sen şunu yaparsın ben bunu yaparım’ demeye gerek yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’daki gurbetçi vatandaşlar için ana dilde eğitim çalışmalarını değerlendiren Yapıcıoğlu, "Ana dili Kürtçe olan insanlar var ve bunlar çalışmak için buraya gelmemişler. 3-4 bin yıldır buradalar ve bir yere gidecekleri de yok. Almanya’daki vatandaşına hak olan ana dilde eğitim buradakine hak değil mi? Var mı bunun cevabı? Yoktur" dedi.

"Doğruyu kimin yaptığı önemli değil, önemli olan adaletli olmasıdır"
HÜDA PAR’ın siyaset anlayışından bahseden Yapıcıoğlu, "Kim yanlış yaparsa yapsın hakaret ve küfür etmeyiz. Küfür etmediğimiz için bizlere ’Muhalefet etmiyorsunuz’ diyorlar. Muhalefet etmek, küfür ve hakaret etmek değildir. Bu işi edebince yapamaz mısınız? Herhangi bir partinin yanlışını söyleyince doğrusunu ne olması gerektiğini de söylüyorum. Bana göre eleştiri budur. Maksat o işin doğru bir şekilde yürümesi değil midir? Doğru yürüsün hangi parti yapıyorsa yapsın önemli değildir. Baştakinin kim olduğuna çok bakmam, önemli olan baştaki kişinin doğru yapması ve adaletli davranmasıdır. ’O koltukta oturacağım’ sevdası yok. O koltukta oturan kişinin adaletli olmasını isterim" ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, "Bizim inancımız şudur; kardeşim bir yanlış yaptığında onu uyarmak zorundayım. Kur’an okuyor, namaz kılıyor, Allah’ın kelamını dinliyorum. Ayetleri okuyup birbirimize hakkı tavsiye etmeyeceksek nerede kaldı Müslümanlığımız? Benim en yakınımdaki hata yaparsa ve ben onu uyarmazsam kendimden şüpheye düşerim ya da ben hata ettiğimde o beni uyarmazsa ondan da hayır yoktur. Biz meselelere böyle bakıyoruz" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ