"Hiçbiri" Türkiye'nin Sorunlarını Çözme Listesinde İlk Sıraya Yerleşti!

"Hiçbiri" Türkiye'nin Sorunlarını Çözme Listesinde İlk Sıraya Yerleşti! Asal Araştırma'nın Anketinden Şok Sonuçlar

Politika 26.05.2025 11:29:00 0
Tarih: 26.05.2025 11:44 Güncelleme: 26.05.2025 11:29

Anket, siyasi partilerin sorun çözme potansiyeline dair çarpıcı bir tablo ortaya koydu.

Türkiye'nin siyasi gündemi, İBB soruşturmasından "Terörsüz Türkiye" tartışmalarına kadar birçok kritik başlıkla hareketli günler geçiriyor. Erken seçim talepleri yükselirken iktidar seçim takviminde kararlılık gösteriyor. Bu yoğun süreçte, Asal Araştırma'nın gerçekleştirdiği anket, toplumun sorunlara çözüm arayışını gözler önüne seriyor.

Halkın Güveni Azalıyor: "Hiçbiri" Seçeneği Zirvede

Asal Araştırma'nın "Türkiye'nin sorunlarını hangi siyasi parti çözebilir?" sorusunu yönelttiği anket sonuçları, siyasi partilere yönelik güvenin düşük olduğunu gösteriyor. Anketten en yüksek oran, %34.7 ile "Hiçbiri" seçeneğinden çıktı. Bu sonuç, halkın siyasi partilerin sorun çözme kapasitesine olan inancının azaldığını net bir şekilde ortaya koyuyor.

AK Parti İkinci, Muhalefet Düşük Oranlarda

Anket sonuçlarına göre AK Parti, %26.0 ile ikinci sırada yer alırken, CHP %17.5 ile üçüncü oldu. DEM Parti %4.6, MHP %4.3 oranlarında destek görürken, İYİ Parti %1.4, Zafer Partisi %1.2 ve Yeniden Refah Partisi %1.0 oranlarında oy aldı. Anket katılımcılarının %7.8'i ise fikrini belirtmediğini veya cevap vermek istemediğini ifade etti.

Anket Sonuçlarının Detaylı Analizi:

Hiçbiri: %34.7
AK Parti: %26.0
CHP: %17.5
DEM Parti: %4.6
MHP: %4.3
İYİ Parti: %1.4
Zafer Partisi: %1.2
Yeniden Refah Partisi: %1.0
Diğer: % 1.5
Fikrim Yok/Cevap Yok: %7.8

Bu anket sonuçları, Türkiye'nin sorunlarına çözüm arayışında siyasi partilerin daha fazla güven kazanması gerektiğine işaret ediyor. Halkın sorunlara çözüm odaklı yaklaşımlara ve somut adımlara ihtiyaç duyduğu açıkça görülüyor.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem