Hemşire adayları vatandaşları “inme” konusunda bilgilendirdi

İnme Haftası etkinlikleri çerçevesinde EBYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte vatandaşlar bilgilendirildi.

Sağlık 11.05.2022 11:50:32 0
Hemşire adayları vatandaşları “inme” konusunda bilgilendirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.05.2022 11:50

İnme Haftası etkinlikleri çerçevesinde EBYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte vatandaşlar bilgilendirildi.

EBYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından inme haftası etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlara boy, kilo ve tansiyon ölçümü yapılarak el broşürü ve bilgilendirme yapıldı.

Erzincan Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili bilgi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Araştırma Görevlisi Nadire Yıldız Çıltaş konuşmasında, “Beyin damar hastalıkları dünyada en fazla fonksiyon kaybına neden olan, yaşam kalitesini düşüren hastalıklardır. Dünyada ölüm nedenleri arasında ise 3. sırada yer almaktadır. İnme ani olarak ortaya çıkan ve çok hızlı tedavi gerektiren hastalıktır. İnme belirtilerinin toplum tarafından tanınması, farkındalığın arttırılması koruyucu sağlık hizmetlerinin önemli kısmını oluşturmaktadır.

Biz de bugün öğrencilerimizle birlikte Erzincan halkına inme hastalığı hakkında bilgi vermek, farkındalık oluşturmak için 10 Mayıs İnme Farkındalık Günü etkinliğimizi oluşturduk. Herkese sağlıklı ve inmesiz günler dilerim” dedi.

Etkinlik ile ilgili konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Sedanur Sulu ise, “10 Mayıs Dünya İnme günü etkinliğimiz dahilinde bilgilendirme ve farkındalık oluşturmak için buradayız. Öncelikle inme ile ilgili bilgi vermek istiyorum. İnme, beyindeki damarların tıkanması sonrasında meydana gelen bir hastalık. İnmenin en önemli risk faktörü ise yüksek tansiyon, diyabet, sigara ve alkol kullanımıdır. İnsanlarımızı bu konularda bilgilendirme ve farkındalık oluşturuyoruz. Burada el broşürleri dağıtarak bilgilendirmelerde bulunuyoruz, tansiyon ölçümü yapıyoruz, boy ve kilo ölçümleri yaparak indekslerini hesaplıyoruz. Yapılan etkinliğe ilginin fazla olması dolayısıyla burada bulunan tüm insanlara sağlıklı günler diliyoruz” dedi.

Gün boyu devam eden etkinlik ve farkındalık adına vatandaşlar öğretmen akademisyen ve öğrencilere teşekkür ettiler.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporcu Emre Kara milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi


Van Spor

Erzurum GSİM spor salonlarında tatlı antrenman


Van Spor

Erzurumspor’da gençlere imza attırıldı


Van Spor

Başkan Dal; "Tertemiz bir futbol istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporculardan su topunda büyük başarı


Van Spor

TFF 3. Lig’de 10. Hafta: Yeşilyurtspor’un rakibi Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Arnavutköy’ü konuk edecek


Van Spor

2025 satranç turnuvası tamamlandı


Van Spor

Geçen yıl Elazığ’ı temsil ettiler, şimdi yeni şampiyonaya hazırlanıyorlar


Van Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

Sivrice’de "Atatürk ve Gençlik Koşusu" coşkusu


Van Spor

U15 Okçuluk bölge müsabakaları şampiyonu Elazığ


Van Spor

Elazığsporlu Maksut’un annesi hayatını kaybetti


Van Spor

Hem okuyorlar hem buz pateni öğreniyorlar


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ