’Hayat Kurtaran Gençlik’ projesinin lansmanı gerçekleştirildi

’Hayat Kurtaran Gençlik’ projesinin lansmanı gerçekleştirildi

Eğitim 28.03.2024 15:13:11 0
’Hayat Kurtaran Gençlik’ projesinin lansmanı gerçekleştirildi
Tarih: 28.03.2024 15:13 Güncelleme: 28.03.2024 15:13
İnönü Üniversitesi Yeni Fikirler Topluluğu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliği ile “Hayat Kurtaran Gençlik” projesinin lansmanı Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Lansman programına İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, TÜGVA İl Başkanı Mesut Demir, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Tunç, AFAD Malatya Eğitim Şube Müdürü Emrah Altuntaş, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ulaş, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. TÜGVA İl Başkanı Mesut Demir, projenin başlangıç töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son dönemde seller, yangınlar ve afetlerle mücadele ettiğini, devlet ve millet olarak bu afetlerle mücadeleye birlikte giriştiklerini söyledi.

TÜGVA Malatya olarak sivil toplum kuruluşu sorumluluğuyla “Gençlerle birlikte neleri daha iyi yapabiliriz, hangi noktada katkı sunabiliriz?” derdiyle yola çıktıklarını belirten Demir, 170 gencin 6 Şubat’taki afette canla başla mücadele ederek birçok insana yardım ettiğini kaydetti. Demir “Kıymetli arkadaşlar, buradan mezun olduğunuzda gittiğiniz illerde bu manada çok ciddi katkı sunacağınızdan şüphemiz yok. Eğitimlerimizin sonunda AFAD İl Müdürlüğümüz sizlere Afet Destek Gönüllüsü Kimlik Kartı’nı takdim edecek. Burada inşallah eğitim öğretim sürecini dolu dolu yaşayarak hep birlikte sonuca ulaşacağız” dedi.

Daha sonra konuşan İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Türkiye’nin deprem riskine dikkat çekerek 30 yılda bir büyük bir deprem yaşanma ihtimali olduğunu belirtti. Yaşanan doğal afetlerde nasıl müdahale edilmesi gerektiğine dikkat çeken Türkmen, “Hayat Kurtaran Gençlik Projesi ile gençlerin eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Türkmen, “Özellikle üniversite eğitimi almış gençlerin bu önemli etkinliğe katılarak bilinçlenmesini sağlamak, eğitim almalarını teşvik etmek oldukça kıymetli bir adımdır. Gençlerin katılımını artırmak için desteğe ihtiyaç duymaktadır. Bu sebeple, çevrenizdeki arkadaşlarınızı da bu tür eğitimlere katılmaya teşvik etmeniz büyük önem taşıyor” diyerek sözlerine son verdi.

Son olarak konuşan AFAD Malatya Eğitim Şube Müdürü Emrah Altuntaş Türkiye’nin deprem bölgesi olduğunu ve her an yeni bir afetle karşılaşma ihtimalini düşünerek gençleri ve vatandaşları Hayat Kurtaran Gençlik Projesi’yle bilinçlendirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak gönüllü sisteminden bahsetti. Altuntaş "E-devlet üzerinden AFAD gönüllü başvurusu yapılabilir. Orada uzaktan eğitimler var. Bu eğitimler ‘Afet riskini anlama azaltma, afet farkındalık, liderlik, kişisel stres yönetimi ve bunun yanı sıra da ipler, düğümler şeklinde 6 tane çevrim içi eğitimi tamamlarsanız temel AFAD gönüllüsü oluyorsunuz. Saha eğitimlerini teorik ve uygulamalı olarak tamamlayarak başarılı olan öğrencilere kimlik kartı çıkartılıyor" diye konuştu.
Lansman çekiliş ile son buldu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ