Hatay’ın mahalleleri suya kavuşuyor

Hatay’ın mahalleleri suya kavuşuyor

Genel 10.02.2023 13:30:31 0
Hatay’ın mahalleleri suya kavuşuyor
Tarih: 10.02.2023 13:30 Güncelleme: 10.02.2023 13:30
Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT), depremin büyük yıkım yaptığı Hatay’a şebeke suyunu, 2 su üretim tesisi ve 1 içme suyu arıtma tesisinden dün vermeye başladı. Depremin su şebekesinin ana hatlarında oluşturduğu yıkım nedeniyle ikiye bölünen borular onarılıyor ve kademe kademe mahallelere su veriyor.
ASAT ekipleri Hatay’a depremin ilk gününden bu yana şebeke suyunu hayata geçirmek için çalışıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Hatsu Genel Müdürlüğü’ne ait 2 su üretim tesisi ve 1 içme suyu arıtma tesisini makine ekipman ve teknik desteği ile faaliyete geçiren mahallelerdeki kuyulardan da temiz su teminine başladı. Hatay’da 46 araç ve 80 personel ile Hatay’ın su şebekesini ayağa kaldırmak için çalışan ASAT, depremden kurtulan vatandaşlara temiz su ulaştırıyor.

Hassa ve Kırıkhan ilçelerindeki su sistemi tamamen onarıldı
Depremin Hatay’daki su sistemine verdiği hasar ise, suyun şebekeye verilmesi ile tek tek ortaya çıkıyor. Hassa ve Kırıkhan ilçelerindeki su sistemi tamamen onarıldı. 24 saat çalışan ekipler bugün iki ilçeye su teminini sağladı. Hatay kent merkezi ve diğer ilçelerde ise ana hatlardaki kırılmalar, tespit edilip onarılıyor. Kentteki sondaj kuyuları da devreye alınmaya başlanıldı. Kuyuların olduğu bölgelerde vatandaşlar suya ulaşabiliyor. Ayrıca arazözler 24 saat boyunca suyun iletilemediği mahallelerdeki vatandaşlara temiz su taşıyor, sağlam olan cami su depolarının dolumunu sağlıyor.

“Temiz su çok önemli”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ekiplerin Hatay’a ilk ulaştığı günden itibaren kente su verilmesi için hummalı bir çalışma içine girdiğini belirterek, önceki yaşanan depremlerdeki tecrübelerden suyun yaşayan insanlar için önemini bildiklerini ifade etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’da öncelikli olarak arama kurtarma çalışması yaptığı kaydeden Böcek, “İnsanı yaşatmak önemli. Ancak kurtarılan insanların ihtiyaçlarını karşılayabilmek te çok önemli. Temiz suya ulaşımın hastalıkları önlemek açısından ne kadar önemli olduğunu biliyoruz” dedi.

“İki ilçe suya kavuştu”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Doğal afetlerde suya ulaşım önemli. Su durumu nasıl, içme suyuna ulaşım mümkün mü, insan atığı su ile ne kadar uzaklaştırılabiliyor. Eğer bunlar olmazsa afetten kurtarılmış kişilerde hastalıklar başlayabiliyor. Bunun için Hatay’da hemen mevcut su sistemini çalışır hale getirilmesi için çalışmaya başladık. Dün şebekeye suyu verdik. Şimdi sistemdeki arızaları onarıyoruz. Hassa ve Kırıkhan ilçelerinde su sorunun çözdük. Kent merkezi ve diğer ilçelerde 24 saat bu konuda çalışıyoruz” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ