Hatay’da asrın felaketini yaşadılar, Mersin’de dünya evine girdiler

Hatay’da asrın felaketini yaşadılar, Mersin’de dünya evine girdiler

Genel 24.02.2023 13:17:38 0
Hatay’da asrın felaketini yaşadılar, Mersin’de dünya evine girdiler
Tarih: 24.02.2023 13:17 Güncelleme: 24.02.2023 13:17
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen asrın felaketinde Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan ve evleri yıkıldığı için Mersin’e gelen 25 yaşındaki Seda Randa ve 34 yaşındaki Gökhan Bilgiç, Akdeniz ilçesinde hüzünlü nikah töreniyle evlendi.
6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak değerlendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremde on binlerce kişi hayatını kaybetti. Hatay’ın Defne ilçesinde yaşayan Seda-Gökhan çifti de depremden etkilendi. Evlerini ve bazı akrabalarını kaybeden çift, yaşanan felaketten 3 gün sonra Mersin’e gelmek zorunda kaldı. Normal şartlarda yaz aylarında evlenmeyi planlayan çift, deprem dolayısıyla hayallerine kavuşamadı. Geldikleri Mersin’de sade bir nikah töreniyle evlenmeye karar veren Seda-Gökhan çifti, Akdeniz Belediyesine müracaat etti. Burada düzenlenen nikah töreniyle dünya evine giren çift, aileleriyle ise görüntülü konuşarak mutluluklarını paylaştı.

"Hem hüzünlü, hem mutluyuz"
Hatay’da küçük kıyameti yaşadıklarını anlatan Gökhan Bilgiç, "Hatay’ın Defne ilçesinde deprem bölgesindeydik. Gelmemek için çok direndik. Ama her yer yıkıldığı için mecburen şehrimizi terk etmek zorunda kaldık. Hem hüzünlü hem mutluyuz. Başka çare kalmadığı için burada nikahımızı kıymak zorunda kalıyoruz şu an. Hayat devam ediyor, tabi hüzünlüyüz ama inşallah daha güzel olacak. Hayat devam ettiği için, mutlu şeyler de arada olmalı diye düşünüyoruz. Akrabalarımız ile teknolojinin faydasını kullanıp, bir arada olmaya çalıştık. Tabi hüzünlüler. Gözyaşları döktüler, bir arada olmayı çok isterdik" dedi.

"Bin yılın felaketini yaşadık"
Çiftin nikahını kıyan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise, "Asrın değil bana göre bin yılın belki de daha uzun süreli bir depreminden bahsediyoruz. Çünkü, dünya tarihinde üst üste 2 deprem olmuş olabilir ama üst üste 4 tane deprem yaşadık. Canlar kaybettik, insanlarımızı kaybettik. İlk günden itibaren Akdeniz Belediyesi olarak, deprem bölgelerinde çalışmalarımız devam ediyor. Çiftimizin nikahlarını kıyılacağını öğrendiğimde ben tabi ki dedim. Yüz yıllardır biz bu topraklarda barış ve adaleti sağlıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız dolayısıyla adalet dağıtmaya ve barış dağıtmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin genç kalabilmesi ve devam edebilmesi için yeni ailelere ve yeni nesillere ihtiyacımız var. O yüzden 2 kardeşimizi kırmadım. Biraz buruğuz, onların da kayıpları var, acıları var. Her ikisine de hayatları boyunca mutluluklar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ