Hatay’da ameliyattan kaçan glomus tümörlü hasta Van’da sağlığına kavuştu

Hatay’da ameliyattan kaçan glomus tümörlü hasta Van’da sağlığına kavuştu

Van Haberleri 17.07.2024 11:12:00 0
Hatay’da ameliyattan kaçan glomus tümörlü hasta Van’da sağlığına kavuştu
Tarih: 17.07.2024 11:12 Güncelleme: 17.07.2024 11:46

Hatay’da glomus tümörüne yakalanan ve doktorların ‘felç olabilirsin, sesin kısılır’ demesi üzerine ameliyattan kaçan hasta, Lokman Hekim Van Hastanesi’nde geçirdiği başarılı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.
Hatay’da ikamet eden ve 2 yıl önce glomus tümörüne yakalanan Nuray Enecür Gözet (42), birçok hastaneye başvurdu. Gittiği hastanelerdeki doktorların ‘felç olabilirsin, sesin kısılır’ demesi üzerine ameliyattan kaçtı. Daha sonra rahatsızlığının artması üzerine tekrar araştırmaya giren Gözet, sosyal medyada Lokman Hekim Van Hastanesinde başarılı ameliyatlar gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Halil Başel’e ulaştı. Dr. Başel ile görüştükten sonra Van’a gelen Gözet, Lokman Hekim Van Hastanesinde geçirdiği başarılı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Halil Başel, “Nuray hanım, eskiden beri hastalığını biliyor ama biraz korkudan dolayı ameliyatı ertelemiş. En son çekilen filminde 2 santim olan tümör, burada çektiğimizde 3,5 santime yakın büyümüştü. Ama buna rağmen biz sorun yaşamadık ve çok rahat bir şekilde damarı zedelemeden ameliyatını yaptık. En kısa zamanda da taburcu olacak” dedi.

“En başta ameliyat olacaktım ama çok korkutuldum”
Hatay’da yaklaşık iki yıl önce şahdamarı tümörüne yakalandığını belirten Nuray Enecür Gözet ise doktorların korkutması üzerine ameliyattan kaçtığını vurgulayarak, “En başta ameliyat olacaktım ama çok fazla korkutuldum. ‘Felç kalırsın, ses kısıklığı olur’ diye birçok şeyden dolayı korktum ve ameliyattan kaçtım. İstanbul dediler, Ankara dediler. Daha sona yine bir araştırma içerisine girdim. Çünkü son derece rahatsızlıklarım artmıştı. Bayılma hissi, ses kısıklığı ve ellerimde titremeler gibi. Daha sonra Halil hocamızın ismini internette gördüm. 300’ü aşkın glomus tümörü ameliyatı yapmıştı. Normalde bir doktor ömrü hayatında 2 ya da 3 kez görebiliyordu. Beni buraya getiren en büyük sebeplerden biri ise Halil hocam bana ‘korkma gel’ dedi. Bende korkmayacağım, gideceğim dedim ve buralara kadar geldim. Şu anda sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

“Halil Hoca Türkiye’nin çok büyük bir değeri”
Porf. Dr. Halil Başel’in Türkiye’nin çok büyük bir değeri olduğuna dikkat çeken Gözet, “Bu hastalığa yakalanan vatandaşlar kesinlikle korkmasınlar. Bu hastanede Halil hocadan personeline kadar herkes o kadar iyi o kadar güzel ki anlatamam. Bu şekilde göründüğüme bakmayın çok mutluyum ve çok iyiyim. Halil hocama teşekkür ederim” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ