Hastane odasından kayıp yakınlarına seslendi

Hastane odasından kayıp yakınlarına seslendi

Genel 14.02.2023 14:59:45 0
Hastane odasından kayıp yakınlarına seslendi
Tarih: 14.02.2023 14:59 Güncelleme: 14.02.2023 14:59
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde enkaz altından 8 saat sonra kurtulan 19 yaşındaki gencin tedavisi İzmir’de sürüyor. Ailesine ulaşamadığını belirten Ahmet Metehan Balaman, yaşama ihtimali olan yakınlarına hastane odasından "Ben buradayım, iyiyim" diye seslendi.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde Fevzi Paşa Mahallesi’nde bulunan 5 katlı apartmanda enkaz altında kalan 19 yaşındaki Ahmet Metehan Balaman, 8 saat sonra kurtarıldı. İlk müdahalenin ardından İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Balaman, halası Birsen Göktürk’ün refakatinde tedavi görüyor. Deprem gecesi annesi Nilgün, babası Erol ve 9 yaşındaki kardeşi Cihan Enes ile evde olduklarını, evin üzerlerine çöktüğünü söyleyen Balaman, enkaz altındayken kardeşinin sesini duyduğunu, enkazdan çıktıktan sonra ailesinden kimseye ulaşamadığını ifade etti. Balaman, hastane odasından ulaşamadığı yakınlarına "Ben buradayım, iyiyim" diye seslendi.

"Eğer onlar da iyilerse bana ulaşsınlar"
Ahmet Metehan Balaman, "Sağlık durumun iyi. İyileşmeye çalışıyorum. 8 saat enkaz altında kaldım. 5 katlı apartmanın birinci katında oturuyorduk. Depremle birlikte şoka girdim, sonra ev üzerimize yıkıldı. Bina çok yeni bir bina değildi ama depreme dayanacak bir bina olduğunu düşünüyordum, olmadı. Yan yana 6-7 apartman yerle bir oldu. Çıkışa yakın bir tarafta kalmışım ve sesimi duyurabildim. Mahallelinin ilk müdahalesi ile çıkartıldım. İki gün bölgede bir hastanede kaldım, sonra buraya sevk ettiler. Şu an ailemden bir ben kaldım. Sağlar mı ölüler mi bilmiyorum. Nerede olduklarını merak ediyorum. Kardeşimin sesini duymuştum ama sonrasında haber alamadım. Beni izleyenler olursa ben hastanedeyim. Ayağa kalkacağım inşallah. Eğer onlar da iyilerse bana ulaşsınlar" dedi.

"Taburcu etmeye hazırlanıyoruz"
Balaman’ın halası Birsen Göktürk ise "O binaları yapanların cezasız kalmamasını istiyorum. Çok kaybım var" diyerek gözyaşı döktü.
Ortopedi Uzmanı Dr. Emre Bilgin de Balaman’ın sağlık durumu hakkında şu bilgileri verdi:
"Hastamız şu an gayet iyi. Geldiğinde ayak bileğinde kırık vardı. Ayrıca leğen kemiği bölgesinde ufak bir kırık vardı. Ameliyatını yaptık. Sırtında yaralar oluşmuştu. Yara bakımını yaptık, taburcu etmeye hazırlanıyoruz."
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ