Yüksekova’da bilim şenliği

'TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı' kapsamında, 'Yüksekova Bilim Armonisi' adıyla bilim şenliği açılışı gerçekleştirildi.

Yerel 22.09.2021 13:18:43 0
Yüksekova’da bilim şenliği
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.09.2021 13:18

"TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı" kapsamında, "Yüksekova Bilim Armonisi" adıyla bilim şenliği açılışı gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 4007 destekli, Yüksekova Bilim Armonisi açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Bilim şenliğine Yüksekova Kaymakamı Resul Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, “TÜBİTAK projeleri, öğrencilerimizin hayal güçlerini kullanarak, üretken, bilimsel ve sanatsal yönlerini geliştirmelerine ortam hazırlayarak onların geleceklerine önemli katkılar sağlarken, aynı zamanda fikirlerini ifade edebildikleri evrensel bir bilim ortamı sunuyor. Bu bilim ortamında araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmasının coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır. Oldukça zorlu bir yazım sürecinin ardından projelerimizin TÜBİTAK tarafından kabul edilmesi bizim için büyük bir sevinç kaynağı olmuştur. Bu sevincimizin katlanması ise bu projemizin, Türkiye geneli kabul edilen 53 proje içerisinde 1. olarak ön plana çıkmış olmasıdır. 5 gün süresince bilişim, çevre bilinci oluşturma, tasarım, el becerisi, mühendislik, fen bilimleri, sanatsal etkinlikler gibi birçok konuyu içeren 160 atölye ve 40 öğretmenle birlikte eğlenceli ve bilimsel kazanımlar elde edilmesini amaçlamaktayız. Yüksekova Bilim Armonisi de, alanlarında toplamda 14 konferans ve söyleşi çalışması gerçekleştirilecek. Şimdiden verecekleri destekler için birbirinden kıymetli öğretim üyelerimize ve bilim şenliğimizin hazırlanmasında emekleri olan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Akabinde, açılış kurdelesi kesilerek atölyeler gezildi. Özellikle, bilim şenliğindeki simülasyon atölyesi, ziyaretçilerde sanal pilot hissi oluşturarak keyifli bir deneyim sunuyor. 5 gün sürecek olan Yüksekova Bilim Armonisi Şenliği’nde; Hakkari Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur tarafından ‘Teknolojinin Meslek Seçimindeki Yeri’, Öğretim Görevlisi Sibel Canan tarafından ‘Doğa Eğitimi’, Öğretim Görevlisi Gülçin Kaya tarafından ‘Drama Eğitici Eğitimi’, Yüzüncü Yıl Üniversitesinden Doç. Dr. Nurettin Mengeş tarafından ‘Teknolojinin Meslek Seçimindeki Yeri’, Öğretim Görevlisi Özgür Ozan Tanrıkut tarafından ‘Ağız ve Diş Sağlığı’, Dr. Diyar Canan tarafından ‘Pandemi Dönemi El Hijyeni ve Bağışıklık Sistemi’ hakkında sunumlar gerçekleştirilecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ