TYB Erzurum Şubesi Hüseyin Avni Ulaş’ı panel ile andı

'Hüseyin Avni Ulaş Erzurum’un öz çocuğudur' diyerek başlatılan çalışmalara bir destek de Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi’nden geldi.

Haberde İnsan 25.02.2022 09:33:02 0
TYB Erzurum Şubesi Hüseyin Avni Ulaş’ı panel ile andı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.02.2022 09:33

"Hüseyin Avni Ulaş Erzurum’un öz çocuğudur" diyerek başlatılan çalışmalara bir destek de Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi’nden geldi.

Bu amaçla Hüseyin Avni Ulaş, vefatının 74. yıldönümünde ismini taşıyan lisede düzenlenen panelde anıldı. Panele TYB Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri H. Ömer Özden, İsmail Bingöl ve Memet Gözütok’ta katıldı. Hüseyin Avni Ulaş Anadolu Lisesi’nde Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından özellikle Ulaş’ın doğum yeri ile ilgili internetteki bilgi kirliliğini gündeme taşımak amacıyla , ‘Hüseyin Avni Ulaş’ı Anlamak’ konulu panel, düzenledi. Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi Başkanı M. Hanefi İspirli’nin oturum başkanlığında düzenlenen panelde, eğitimci yazar Muammer Çelik, emekli bürokrat Ali Ataman ve eğitimci yazar Abdulnasır Kımışoğlu konu ile ilgili sunumlarını yaptılar. Özellikle internet ortamındaki yanlışların giderilmesi için çalışmalara başladıklarını söyleyen katılımcılar bir takım sanal ansiklopedilere girilerek bunun düzeltilebileceğini dile getirdiler.

Uzaktan akrabası olan köylüsü emekli bürokrat Ali Ataman ile TYB Erzurum Şubesi Gençlik Kolları Başkanı ve Ulaş’ın bir başka köylüsü olan Abdulnasır Kımışoğlu, Hüseyin Avni Ulaş ile ilgili internette dolaşan yanlışları anlattılar.

Ulaş’ın İslâm Ansiklopedisi gibi bir kaynakta yer almamasını eleştiren Ataman bunun yapılacak yeni baskılar veya dijital ortamdaki yayında mutlaka eklenmesi gerektiğini söyledi.

İslam Ansiklopedisi’nde Hüseyin Avni Ulaş’ın yer almamasının büyük eksklik olduğuna vurgu yapılan oturuma Palandöken Gençlik Merkezi gençlik liderleri, gönüllü gençler, okul öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Demokrasi ve devlet felsefesi üzerine düşünceleri ile TBMM’nin gelmiş geçmiş en özgün fikirlerine sahip kişilerinden biri olan Erzurumlu Hüseyin Avni Ulaş’ın doğum yerinin Erzurum olduğu, belgeler eşliğinde bir kez daha dile getirilmiş oldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ