Sokakta bulduğu içi altın dolu çantayı sahibine teslim etti

Elazığ’da sokakta yürüyen bir kişi, yolda bulduğu içi altın dolu çantayı sahibine teslim etti. Altınların, hurdacılık yapan bir kadının birikimi olduğu öğrenildi.

Haberde İnsan 14.07.2021 20:54:08 0
Sokakta bulduğu içi altın dolu çantayı sahibine teslim etti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.07.2021 20:54

Elazığ’da sokakta yürüyen bir kişi, yolda bulduğu içi altın dolu çantayı sahibine teslim etti. Altınların, hurdacılık yapan bir kadının birikimi olduğu öğrenildi.

Elazığ’da Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde çalışan Murat Kaşan, mesai arası evine gireceği sırada kaldırımda bir el çantası gördü. Fermuarı açık olan çantaya bakan Kaşan içerisinde altın olduğunu fark etti. Çantayı alan Kaşan, kuyumcuya giderek altınların sahte mi gerçek mi olduğu sordurdu. Altınların gerçek olduğunu öğrenen Kaşan, durumu iş yerinde görevli polis memuruna bildirdi. Polis memuru çantanın bulunduğu Rızaiye Mahallesi’ne bakan polis merkezine haber verdi. Altınlarını kaybedenin ise polis merkezine kayıp başvurusunda bulunan Sonay Elekçi olduğu bildirildi. Hurdacılık yaparak yılların birikimini yatırdığı altınlarının bulunduğunu öğrenen Elekçi, Kaşan’ın yanına gitti. Keşan’a minnetle teşekkür eden Elekçi, altınlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Altınları hastaneye giderken düşürmüş

Hurdacılık yaptığını belirten Sonay Elekçi, "Biraz birikimim vardı. Hastaneye gittim. Hastaneden gittiğimde cebimden düşürmüşüm. Kaybettiğimi anladım ve polise haber verdik. Denetimli Serbestlikte Müdürlüğünde çalışan bir ağabey bulmuş. Ondan da Allah razı olsun. Tüm halkımıza da bu örnek olsun" dedi.

Öğlen arsında eve gittiğini aktaran Murat Kaşan ise "Arabayı park edip eve çıkarken evin yanında bir çanta buldum. Fermuarı açıktı, boş zannettim ama bir baktım içerisinde altınlar vardı. Aldım eve getirdim. Mesaiye gelmeden kuyumculara sahte mi gerçek mi diye gösterdim. Kuyumcu da gerçek olduğunu söyledi. Kurumuna gelip, kurumdaki polis memuruna haber verdim. Onlarda altınların kaybolduğu mıntıkadaki emniyet merkezine bildirdiler. Onlarda başvurunun olduğunu söyledi. Altınların sahipleri geldi ve teslim ettik. Bu bizim vatandaşlık görevimiz. Herkes yapar diye düşünüyorum" diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ