Rektör Çomaklı: “Çat’ın büyümesi ve gelişmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız”

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile yönetimi, Çat’ta düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı.

Haberde İnsan 5.12.2021 15:10:16 0
Rektör Çomaklı: “Çat’ın büyümesi ve gelişmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.12.2021 15:10

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile yönetimi, Çat’ta düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı.

Atatürk Üniversitesi yönetimi, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin temel unsurları arasında yer alan üniversite-toplum iş birliğine katkı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı öncülüğünde Erzurum’un Çat ilçesine gerçekleştirilen ziyaretle yapılabilecek çalışmalar ele alındı.

Gezici mobil hayvan hastanesi ağa köyde

İlk olarak Çat’ın Ağa Köyüne gelen üniversite heyeti burada konuşlanan Veteriner Fakültesi Gezici Hayvan Hastanesinde yapılan çalışmaları inceledi. Yöre halkı ile buluşan Rektör Çomaklı ise talep ve dilekleri dinleyerek hayvan hastanesinin yapacağı çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Mini bir hastane olan ve birçok özelliği içinde barındıran aracın köy köy gezerek şimdiye kadar birçok hayvan hastalığına şifa olduğunu aktaran Çomaklı, 180 haneli Ağa Köyü sakinlerinin de tüm isteklerine cevap vereceklerini ifade etti.

Ağa Köyü ziyaretinin ardından Çat Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonuna geçen heyet burada köy muhtarları, kadın kooperatifi temsilcileri, ilçe müdürleri, esnaflar ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Toplantı da ilçenin demografik yapısı, ekonomik hayatı, tarım ve hayvancılık üzerine yapılan çalışmalar ve bu doğrultuda yapılabilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektör Çomaklı: “Çat’ın büyümesi ve gelişmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız”

Atatürk Üniversitesinin sadece akademik alana yönelik attığı adımlar ile değil toplumun faydasına olacak tüm çalışmalarıyla 65 yıldır hizmetine devam ettiğini vurgulayan Rektör Çomaklı, bu amaçla üretilen tüm bilgiyi, geliştirilen tüm teknolojiyi ve tüm altyapı imkânlarını toplumun yararına olacak şekilde kullandıklarını dile getirdi.

Bu amaç doğrultusunda üniversitenin sadece kendi sınırları içinde kalmadığını şehrin tüm paydaşları başta olmak üzere; bölgesine, ülkesine ve komşu ülkelere yönelik çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Çomaklı: “Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü kalkınmanın topyekûn olacağına inanıyoruz. Bu vesileyle üniversitemiz ile düzenlenen toplantıya rektör yardımcılarımız, genel sekreterimiz, ilgili fakültelerimizin dekanları, Araştırma Hastanesi Başhekimi ile yönetimi, bölüm başkanlarımız, araştırma merkezi müdürlerimiz, koordinatörlerimiz ve üniversitemizde görev yapan Çatlı akademisyenlerimiz ile katılarak neler yapılabilir noktasındaki tüm ihtimalleri değerlendireceğiz. Aslolan ilçe sakinlerimizin huzuru, mutluluğu ve emeklerinin karşılığını almalarıdır. Tarım ve hayvancılık alanlarında önemli bir birikime sahip olan Atatürk Üniversitesi çiftçisine, hayvancılıkla uğraşan köylüsüne, toprağına, suyuna sahip çıkmaya dün olduğu gibi bugün devam edecektir” dedi.

Toplantı; muhtar ve ilçedeki esnaflar ile katılımcıların, Ziraat ve Su Ürünleri Fakültelerinin Dekanlarına, ilgili alanların bölüm başkanlarına, Proje Ofisi Koordinatörüne, Bitkisel Üretim ile Gıda ve Hayvancılık Merkezi Müdürlerine yapılabilecek çalışmalar, alınabilecek destekler ve geliştirilebilecek yeni projeler hakkında soru sormalarıyla tamamlandı.

İlçe ziyareti, heyetin hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ