Prof. Dr. Murat Kurudirek, 2021 Yılı TÜBİTAK teşvik ödülünün sahibi oldu

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmelerine ve geliştirilmelerine olanak

Haberde İnsan 7.12.2021 10:29:53 0
Prof. Dr. Murat Kurudirek, 2021 Yılı TÜBİTAK teşvik ödülünün sahibi oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.12.2021 10:29

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmelerine ve geliştirilmelerine olanak sağlamak amacıyla her yıl verilen “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” sahiplerini buldu.

Bu kapsamda Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Kurudirek, “Nükleer bilim ve teknolojisi alanında radyasyon güvenliği, radyasyon dedektörleri, nükleer teknolojilerde ileri malzemeler, atomik özellikler, foton ve parçacık radyasyonu ile etkileşme” konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle 2021 Yılı TÜBİTAK Teşvik Ödülüne layık görüldü.

Konuyla ilgili duygularını aktaran Prof. Dr. Murat Kurudirek: “Böyle saygın bir ödüle layık görüldüğüm için oldukça mutluyum. Değişen ve dönüşen çağı yakalamak, günceli takip etmek ve bunları geliştirecek fikirler üretmek için yapmış olduğumuz çalışmalarımızın ödüllendirilmesi bizlerin moral ve motivasyonlarına büyük ölçüde katkı sağlıyor. Ülkesi için önemli bir değer olan Atatürk Üniversitesi bünyesinde görev yapıyor olmanın ayrıcalığını her alanda hissettiğimi ifade etmek istiyor, çalışmalarımı destekleyen başta ailem olmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile yanımda olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Rektör Çomaklı: “Bilime ve Topluma Katkı Sunulması İçin Çalışmalarımıza Devam Edeceğiz”

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Kurudirek’i yapmış olduğu çalışmalar, araştırmalar ve sonucunda aldığı teşvik ödülü için tebrik ederek: “Bilim insanlarına bu tür ödüllerin verilmesini oldukça motive edici buluyorum. TÜBİTAK tarafından geleneksel hale gelmiş bilim hizmet teşvik ödülleri bu anlamda oldukça önemli bir onur ve gurur kaynağı. Üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmalar ile bilime ve topluma katkı sunulması için uygun iklimin oluşması için çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle almış olduğu ödülden dolayı Murat Kurudirek’i tekrar kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” ödül sahiplerine 28 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilecek.

TÜBİTAK Teşvik Ödülü ve Prof. Dr. Murat Kurudirek

TÜBİTAK Teşvik Ödülü, yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş, Türkiye’de yerleşik hayattaki bilim insanlarına verilmektedir.

SCI kapsamında yayınlanan 66 makalesi 1700’ün üzerinde atıf alan ve h-indeksi 23 olan Prof. Dr. Murat Kurudirek, halen Avrupa Komisyonu, Ufuk2020 programı, Marie-Curie aksiyonları kapsamında fonlanan nanoteknolojiye dayalı ileri nükleer dedektör malzemelerinin geliştirilmesine yönelik projede deneyimli araştırmacı olarak görev yapmaktadır.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ