Minik iklim elçilerinden farkındalık eylemi

Yakutiye Ömer Nasuhi Bilmen Ortaokulu öğrencileri ile Danışman Öğretmen Tuba Dumlu Güler, Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’u makamında ziyaret etti.

Haberde İnsan 1.06.2022 15:22:57 0
Minik iklim elçilerinden farkındalık eylemi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.06.2022 15:22

Yakutiye Ömer Nasuhi Bilmen Ortaokulu öğrencileri ile Danışman Öğretmen Tuba Dumlu Güler, Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette Öğretmen Tuba Dumlu Güler, yürütülen ‘İklim Değişikliği Projeleri’ hakkında İl Millî Eğitim Müdürü Kaygusuz’a sunum yaptı. Sürdürülebilir kalkınma amaçları arasında yer alan ve günümüzde küresel bir sorun haline dönüşen iklim değişikliğine yönelik, öğrenciler geleceğe dair kaygılarını yetişkinlerle paylaşmak ve seslerini daha geniş kitlelere duyurmak için okul içi ve okul dışında farkındalık eylemleri gerçekleştiriyor. Proje Danışmanı Tuba Dumlu Güler, öğrencilerin okul içinde gerçekleştirdiği akran eğitiminin yanı sıra okul dışında da yetişkinlere iklim değişikliğini durdurmak amacıyla bilgilendirmeler yaptığını belirterek, nesli tükenme tehlikesi altındaki canlılara ait maskeler tasarlanarak bu canlılara dair gerekli önlemlerin alınmasına dikkat çekti. Sunumuna devam eden Öğretmen Güler, “Öğrencilerimiz, ağaç ve ormanların önemini vurgulamak için müzik ve dans içerikli etkinlikler gerçekleştirmekteler. İklim değişikliğine karşı savunmasız durumda olan çocuklarımız yaşadıkları kaygıya dair kendilerini ifade etme fırsatı bulup toplumsal farkındalık oluşturmaktalar” dedi.

Öğretmenleri ile birlikte proje sunuma katkı yapan öğrenciler ayrıca İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz adına fidan bağışında bulunarak bağışa ait sertifika takdimi gerçekleştirdiler.

Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, “Sürdürülebilir kalkınma amaçlarına yönelik projelerde görev alan Danışman Öğretmen Tuba Dumlu Güler, Schneider Electric’in katkılarıyla, UN SDSN Turkey ortaklığında düzenlenen ‘Öğretmenler 2030: Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve Eğitim Programı’na davet almış olup öğrencilerini de bu yönde desteklemektedir. Ayrıca proje sahibi öğretmen ve öğrenciler, iklim değişikliği sorununa çözüm bulmak için uluslararası alanda örnek çalışmalar yürütme ve farkındalık oluşturmak için 89 ülke, 1300 okul, 22.815 eğitim katılımcısının yer aldığı Birleşmiş Milletler Kalkınma Çözüm Ağının bir girişimi olan Global Schools Programı’na üye olma hakkı elde etmiştir. İlimizi ve bölgemizi uluslararası alanda temsil eden öğretmen ve öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ