Lastikçilerde "kış lastiği" mesaisi

1 Aralık itibarıyla kış lastiği taktırma zorunluğu sebebiyle vatandaşlar lastik tamircilerinin yolunu tutarken, lastikçilerde de yoğun mesai başladı.

Haberde İnsan 1.12.2021 09:35:48 0
Lastikçilerde "kış lastiği" mesaisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.12.2021 09:35

1 Aralık itibarıyla kış lastiği taktırma zorunluğu sebebiyle vatandaşlar lastik tamircilerinin yolunu tutarken, lastikçilerde de yoğun mesai başladı.

Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımasında kullanılan araçların kış lastiği takmaları, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belli dönemi için zorunlu tutuluyor. Söz konusu yetki, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca valiliklere de devredilebiliyor. Araçların denetimi, Bakanlığın yetkilendirdiği personelin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimlerince yapılıyor. Kış lastiği takma zorunluluğu bugün başlayacak ve 1 Nisan 2022’ye kadar devam edecek.

Ardahan’da da lastikçilerde yoğun mesai başladı. Oto lastikçi İsmail Bingöl, kentte etkili olan kar yağışının ardından araçların lastik değişiminin başladığını belirtti. Bir hafta öncesinden yoğunluğun başladığını söyleyen Bingöl, "Bilindiği gibi memleketimizde son günlerde hem kar hem de soğuk hava etkili olmaya başladı. Vatandaşlar da bu nedenle yaklaşık bir hafta önceden kışlık lastiklerini taktırmaya başladı. Günde 20 ila 30 aracın lastik değişimini yapıyoruz" dedi.

Kışlık bakımda lastik değişiminin yanı sıra, antifriz ve silecek suyu değişimi de yaptıklarını ifade eden Bingöl, ’’Soğuk bir iklimin hakim olduğu memleketimizde lastik değişiminin yanı sıra araçlarımızın motor suyu antifrizlerinin eksi 40 derecenin üzerinde olması gerekiyor. Bunun yanı sıra cam sularımız da değişmeli, çünkü bunlar zorunlu’’ şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ