Kifoz hastası Eyüp’ün ilk hedefi milli forma sonra da Olimpiyat

Bingöl’de yaşayan kifoz (kamburluk) hastası Eyüp Düner’in öncelikli hedefi müsabakalarda başarı gösterip milli formayı giymek ardından da 2028 Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil etmek.

Haberde İnsan 4.04.2022 09:59:34 0
Kifoz hastası Eyüp’ün ilk hedefi milli forma sonra da Olimpiyat
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.04.2022 09:59

Bingöl’de yaşayan kifoz (kamburluk) hastası Eyüp Düner’in öncelikli hedefi müsabakalarda başarı gösterip milli formayı giymek ardından da 2028 Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil etmek.

Bingöl’de yaşayan lise öğrencisi 17 yaşındaki Eyüp Düner, doğuştan kamburluk hastalığıyla mücadele veriyor. Düner, yaklaşık 2,5 yıl önce bedensel engelli okçuluk antrenörü Bahattin Tüz tarafından, bu spora yönlendirildi. Daha önce zamanının büyük bölümünü evinde geçiren Eyüp, sporla sosyalleştiği yaşamında azmiyle de örnek oldu. Antrenörünün desteğiyle haftanın 5 günü merkez Karşıyaka Mahallesi’ndeki salona gelen Eyüp, burada müsabakalara hazırlanıyor.

"Milli formayı giymeyi hayal ediyorum"

Hayalleri ve hedefleri olduğunu belirten Eyüp Düner, Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmek istediğini söyledi. Eyüp Düner, "2 yıldır bu spora geliyorum. Haftanın 5 günü Bahattin hoca ile geliyoruz. 17 yaşındayım. Hedefim milli formayı giymek. 2028’de engelli yarışmaları olacak o formayı giymeyi istiyorum, hayal ediyorum. Allah’ın izniyle İnşallah kazanacağım. Hem Türkiye’yi hem de Bingöl’ü temsil etmek istiyorum. Olimpiyatlar da Türkiye’yi temsil etmek istiyorum. Bu sporu yapmak isteyen engelleri bekliyorum. Herkes engelini sporla aşabilir” dedi.

"Uzun vadede hedeflerimiz var"

50 aktif sporcuya eğitim veren bedensel engelli antrenör Bahattin Tüz ise "Yaklaşık 3 yıldır Bingöl’de okçuluk antrenörlüğü faaliyetini yürütüyorum. Şuan aktif 50 sporcumuz mevcut. Eyüp ile birlikte hayallerimiz var. Amacımız önce Türkiye’de bedensel engelli okçuluk faaliyetlerinde başarı sağlayıp milli formayı giymek. Ardından uzun vadede henüz 17 yaşında olan Eyüp kardeşimizle beraber hayalimiz olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmek. Eyüp gibi arkadaşlarımızı da buraya okçuluk sahasına bekliyoruz. Engel yok diyoruz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ