Kars’ta bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı

Kars’ta, 2019 yılının ilk Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Türker Öksüz, Başkanlığı’nda yapıldı.Vali Türker Öksüz, uyuşturcuyla mücadelenin top yekün yapılması gerektiğini belirtti. Öksüz, uyuştu

Haberde İnsan 13.02.2019 11:39:32 0
Kars’ta bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.02.2019 11:39

Kars’ta, 2019 yılının ilk Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Türker Öksüz, Başkanlığı’nda yapıldı.

Vali Türker Öksüz, uyuşturcuyla mücadelenin top yekün yapılması gerektiğini belirtti. Öksüz, uyuşturucu tacirlene yönelik operasyonların aralıksız devam ettiğini kaydetti.

Valilik Gazi Toplantı Salonu’nda düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Koordinasayon Kurulu Toplantısı’na Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, İlçe Kaymakamları, kurum ve daire müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Türker Öksüz, “Bağımlılıkla mücadele ederken başta uyuşturucu olmak üzere bağımlılık yaratan teknoloji bağımlılığın da içinde olduğu çok önemli bir konuyu, çok önemli gündem maddesini zaman zaman periyodik aralıklarla bu toplantıda değerlendiriyoruz. Toplantının elbette yapılması kadar bu toplantıda planlanan faaliyetlerin uygulamaya konulması aslında bu mücadele açısından çok daha fazla önem taşıyor. Burada bu konuları gözden geçirirken hepimizin bir gün içerisinde olmamızı istemeyeceğiz özellikle uyuşturucudan bahsediyorum, gençlerimizi, çocuklarımızı zehirleyen çok önemli bir illetin toplumumuzun geleceğimizin istikbalini etkilememesi için hep birlikte ne tedbir alabiliriz? Nasıl önlem alabiliriz? Bunu tartıştığımız önemli bir platformda toplanmış bulunuyoruz” dedi.

Uyuşturucuyla mücadele konusunun herkesin görev ve sorumluluk alması gerektiğinin altını çizen Vali Öksüz, “Ülkemiz özellikle uyuşturucuyla mücadelede hem bir geçiş hem de bir konak ülke konumunda. Bizim tabi uyuşturucuyla mücadelede Balkan rotası dışında artık Kuzey ve Güney rotaları da son zamanlarda önem kazanıyor. Bunun için çok dikkat etmemiz gereken bir uyuşturucuyla mücadele konusu önümüzde maalesef duruyor. Tabi uyuşturucuyla mücadele huzurumuzun, güvenliğimizin ülke olarak sağlanmasında da en önemli alanlardan biri. Çünkü hem gençlerimizi zehirleyen bir alandan bahsediyoruz hem de tüm terör örgütlerine finansman ve kaynak sağlayan bir alandan bahsediyoruz. Terör örgütleri artık uyuşturucu maddeden elde ettikleri gelirlerle besleniyorlar. Onun için bunlarla, uyuşturucuyla mücadele önlemlerinin de zaman göre değiştiğini, değişmesi gerektiğini görmemiz gerekiyor. Çünkü uyuşturucuyla uğraşan, satan kişilerde her geçen gün yeni tekniklerle, yöntemlerle karşımıza çıkıyor. Öyle bir mücadele alanından bahsediyoruz ki sadece uyuşturucu denen illete ya da bağımlılık yaratan diğer kötü alışkanlıklara, bağımlı olan, ona bulaşan kişiler bu konuyla uğraşsın diyeceğimiz bir alan değil. Bütün hepinizi, ailemizi, çocuklarımızı bulması muhtemel bir alandan bahsediyoruz. Onun için sadece kullanan sadece uyuşturucuyu satan kişiler bu konuyla uğraşsın bu mücadele onların mücadelesi diyemeyiz. Hepimizin, bütün toplumun, kesimlerinin, sivil toplum örgütlerimizin mücadele etmesi gereken, görev alması, sorumluluk alması gereken bir alandan bahsediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Kars’ta 2018 yılında uyuşturucu satan ve kullanan 228 kişiye adli işlem yapıldı. 19 kişi ise uyuşturucudan tutuklandı.

Kars’ta 2018 yılında bin 890 gram esrar, 8 bin 795 gram eroin, bin 329 adet kenevir bitkisi, 29 adet ecstasy, 512 gram metamfetamin, 40 gram bonzai, 27 adet sentetik ve 95 adet metadonun güvenlik birimleri tarafından ele geçirildi.

Daha sonra ilgili birimler tarafından uyuşturucuyla mücadele edilirken alınan ve alınması gereken tedbirler hakkında sunum yapıldı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ