Karaciğer nakli için cezaevindeki yeğeninin çıkmasını bekliyor

Elazığ’da yaklaşık 25 yıldır karaciğer hastası olan Ramazan Kalkan, nakil için cezaevinde bulunan yeğeninin çıkmasını bekliyor.

Haberde İnsan 22.01.2022 22:59:52 0
Karaciğer nakli için cezaevindeki yeğeninin çıkmasını bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.01.2022 22:59

Elazığ’da yaklaşık 25 yıldır karaciğer hastası olan Ramazan Kalkan, nakil için cezaevinde bulunan yeğeninin çıkmasını bekliyor.

Elazığ’da yaşayan 52 yaşındaki Ramazan Kalkan, 25 yıl önce karın ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede karaciğer hastası olduğunu öğrendi. Bu süreçte birçok hastane gezerek tedavi olan Kalkan’ın rahatsızlığı giderek arttı. Tedavilere cevap vermeyen Kalkan’ın uzmanlar tarafından yapılan tetkikler sonucunda organ nakli olması gerektiği söylendi. Kızından alınan doku örneklerinin uyuşmasına rağmen nakil yapılacak karaciğerin gelişiminin yeterli düzeyde olmadığı gerekçesiyle doktorlar tarafından ameliyat iptal edildi. Yaklaşık üç yıl önce karıştığı kavgadan dolayı hüküm giyen 25 yaşındaki yeğeninin dokularının uyuşabileceğini öğrenen Kalkan, gerekli testlerin yapılması için sürecin bir an önce tamamlanmasını istedi.

Yaşadıkları zorlu süreci anlatan Ramazan Kalkan, "30 yıldan fazladır karaciğer hastasıyım. Şu ana kadar Ankara, İstanbul, Malatya ve tüm çevre hastanelere gittim ama bir türlü nakil olamadım. Gençsin, iyileşirsin dediler. Tedavi yöntemi ile iyileştirmeye çalıştılar, antibiyotik yöntemi ile ama maalesef bir türlü düzelemedim. En son geçen ay tedavi olmak için gittiğim Fırat Üniversitesi Hastanesinde ağrılarım tutunca oradaki doktorların yaptığı tetikler sonucu acilen karaciğer nakli olmam gerektiğini söylediler. Malatya’da nakil olunması gerekiyor dedi. Malatya’ya gittim nakil olmak için orada da yapılan tetik ve tahliller sonucunda gerçekten de ciğerimin görevini yapamama eşiğine geldiğini söylediler. Oradaki doktorlar da bana acil olarak bir verici bulmam gerektiğini söylediler” dedi.

"Organ bağışı konusunda herkes duyarlı olmalı"

Organ bağışı konusunda herkesin duyarlı olmasını isteyen Kalkan, "Verici olarak sadece kızımın Karaciğeri uydu bana. Birlikte Malatya’ya gittik. Onda da yapılan tahliller sonucunda her şeyi uyumlu çıktı ancak kızımın ciğeri benim bünyemi kaldıracak yeterlilikte olmadığı için onun naklini iptal ettiler. Şu anda tek umudum yeğenim ama o da cezaevinde. Doktorların dediğine göre, onun kan grubu benim kan grubumla aynı olduğu için yeğenimin karaciğeri bana uyumu daha fazla olduğunu söylediler. Maalesef o da cezaevinde olduğu için yetkililerden gerekli izinlerin çıkarılıp, yeğenimin Malatya’ya götürülüp, gerekli testlerin yapılıp uygun olduğu zaman bir an önce nakil yapılmasını istiyorum. Çünkü her geçen gün benim sağlığım kötüye gidiyor. Artık ciğerim çalışamaz bir duruma geldi” diye konuştu.

Eşi Serpil Kalkan ise Ramazan’ın 25 yıldır karaciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğünü kaydederek, "Sürekli hastanelerde. Ankara ve İzmir’e gitti ancak eşim son noktaya geldi. Eşim nakil bekliyor. İlk önce çocuklarınki uygun olur dediler. Kızımın uyumlu çıktı. Kan grubu başvurusu yaptık ancak kızımınki yeterli gelmedi. Şimdi sadece eşimin yeğeni cezaevinde, onun kan grubu uygun. Vermeye hazır” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ