İşinden istifa etti, otostopla dünya turuna çıktı

İstanbul’da bir mağazada satış elemanı şefi olarak çalışan Berkan Bilgiç, işinden istifa ederek otostopla dünya turuna çıktı. Bilgiç’in gezisindeki Diyarbakır’dan sonraki durağı ise Iğdır oldu.

Haberde İnsan 14.02.2022 13:04:26 0
İşinden istifa etti, otostopla dünya turuna çıktı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.02.2022 13:04

İstanbul’da bir mağazada satış elemanı şefi olarak çalışan Berkan Bilgiç, işinden istifa ederek otostopla dünya turuna çıktı. Bilgiç’in gezisindeki Diyarbakır’dan sonraki durağı ise Iğdır oldu.

İstanbul’da çalıştığı mağazadan 5 yıl önce dünyayı dolaşmak için istifa eden Berkan Bilgiç gezi turuna devam ediyor. İstanbul’dan otostopla Ankara’ya oradan da tren ile Diyarbakır’a gelen Berkan Bilgiç, otostopla Iğdır’a geldi. Dünya turuna 5 yıl önce çıktığını belirten Berkan Bilgiç, birçok ülkeyi otostop ile gezdiği söyledi. Bilgiç, “Yaklaşık 5 yıldır dünyayı geziyorum. 40’dan fazla ülkede bulundum. Şu an ise Iğdır’dayım. Iğdır benim görmediğim şehirlerden biriydi. İstanbul’dan otostop ile başlayan yolculuğum Ankara’dan tren ile Diyarbakır’a doğru devam etti. Diyarbakır’dan otostop ile Iğdır’a geldim. Buradan ise Nahçıvan ve can Azerbaycan’a gitmeyi planlıyorum” dedi.

İnsanların sürekli geçimini nasıl sağlıyorsun, diye sorduğunu belirten Berkan Bilgiç, çokça merak edilen soruya da cevap verdi. Bilgiç konuşmasında, “Yola çıktığım ilk yıllarda geçimimi gittiğim ülkelerde çalışarak sağlıyordum. Kendim yaptığım el ürünlerini satıyordum ve gönüllü olarak işler yapıyordum. Bu şekilde konaklama ve maddi kısmı hallediyordum. Şu an ise sosyal medya için çektiğim içeriklerden bu yolculuğuma devam ediyorum” dedi.

‘Iğdır farklı etnik kökenlerin yaşadığı bir şehir’

Iğdır’ın çok farklı bir şehir olduğunu belirten Berkan Bilgiç, Türkiye’de bu şekilde farklılığın iç içe olduğu az şehir olduğunu söyleyerek, “Iğdır tatlı ve küçük bir şehre benziyor. Iğdır farklı etnik kökenlerin yaşadığı bir şehirdir. Bu farklılık yemeğine, kültürüne, tabelalarına yansımış şekildedir. Bu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Iğdır’ın insanları sıcak kanlıdır” dedi.

Berkan Bilgiç, Iğdır’da birkaç gün kaldıktan sonra otostop ile Nahçıvan ve Azerbaycan’a geçerek dünya turuna kaldığı yerden otostop ile devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ