İSG-SEN Erzurum İl Temsilcisi Hancı: “İlkokullarda iş sağlığı ve güvenliği dersi verilmeli”

İş Sağlığı ve İş Güvenliği Çalışanları Sendikası (İSG-SEN) Erzurum İl Temsilcisi Ahmet Hancı ve sendika görevlileri İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Gökçe Kamacı ve Hamide Yalçın, Vali Okay Memiş’i makamını ziyaret e

Haberde İnsan 4.04.2019 14:57:08 0
İSG-SEN Erzurum İl Temsilcisi Hancı: “İlkokullarda iş sağlığı ve güvenliği dersi verilmeli”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.04.2019 14:57

İş Sağlığı ve İş Güvenliği Çalışanları Sendikası (İSG-SEN) Erzurum İl Temsilcisi Ahmet Hancı ve sendika görevlileri İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Gökçe Kamacı ve Hamide Yalçın, Vali Okay Memiş’i makamını ziyaret etti.

İş sağlığı ve güvenliği tüm dünyada önemli sorunlardan birisi olduğunu belirten İSG-SEN Erzurum İl Temsilcisi Hancı, “Bu alanda yapılacak kaliteli düzeltmelerle iş kazaları minimum seviyeye düşürülebilir. Fakat Türkiye’de bu anlamda önem oldukça az. Sadece işverenler değil çalışanlarda iş güvenliğine karşı vurdumduymaz tavırlar sergiliyor. ‘Olacağına varır’ lafına sığınan binlerce insan iş kazaları sonucu ya hayatını kaybediyor ya da sakat kalıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Sendikası (İSG SEN) bu anlamda önemli çalışmalar yapan bir yapı halinde. Sadece iş sağlığı ve güvenliği çalışanlarına yönelik değil diğer insanların iş kazalarına karşı duyarlı ve tedbirli olabilmeleri için de önemli adımlar atıyor” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaret hakkında bilgi veren İSG-SEN Erzurum İl Temsilcisi Ahmet Hancı, “Yapılan görüşmede ilimizdeki iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda mevcut durumu Valimize anlattık. Bu konuda yapılabilecek çalışmalardan bahsedildi. İş sağlığı ve iş güvenliği konusunda ilkokullar olmak üzere tüm okullarda eğitimler verilmesi konusunda vali beyin olumlu görüşü alındı. Karşılıklı yapılan konuşmalar neticesinde görüşme olumlu sonuçlandı” diye konuştu.

Sendika olarak faaliyetlerine ile iş sağlığı ve güvenliğinin önemine değinen Hancı, “İş sağlığı ve güveliği çalışan toplumda oldukça önemlidir. Ülkemizde her yıl ortalama bin 500’den fazla insanımız iş kazalarında hayatını kaybediyor. Yine bu kazalar sonucu binlerce insan sakat kalıyor ve yüzlerce çalışanımız çoğu tedavi edilemeyen meslek hastalığına yakalanıyor. Söz konusu alanda yapılabilecek çalışanların başında hiç şüphesiz eğitim gelir. Özellikle temelden verilebilecek eğitimler gelecek nesillerin daha sağlıklı bir iş hayatı oluşmasını sağlayabilir” şeklinde konuştu.

Yine ilkokullardan sonra eğitimlerin bir üst boyutuna dikkat çeken Hancı, “İş sağlığı ve güvenlik tedbirleri ile ilgili işyerlerinde çalışanların bilinçlendirilmesi için işverenlerin işçilere konuyla ilgili eğitiminin sağlaması oldukça önemlidir. İşyerlerinde mutlaka iş sağlığı ve güvenliği noktasında düzenli olarak eğitimler verilmelidir. Bu eğitimler çalışanları iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilinçlendirilerek olası iş kazalarının önüne geçmek ve risk seviyesini azaltmak için çalışma hayatında önemli yer teşkil eder” açıklamalarında bulundu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ