İnsan ve hayvan haklarına dikkat çekmek için 3 ay boyunca 2 bin kilometre yol yürüyecek

İnsanlara ve hayvanlara yönelik uygulanan haksızlıklara dikkat çekmek için Iğdır’dan Çanakkale’ye kadar yürüme kararı alan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Yusuf Gemi, 1 hafta yürüdükten sonra Erzurum’a ulaştı. Yolculuğunun 3

Haberde İnsan 2.06.2021 09:10:42 0
İnsan ve hayvan haklarına dikkat çekmek için 3 ay boyunca 2 bin kilometre yol yürüyecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.06.2021 09:10

İnsanlara ve hayvanlara yönelik uygulanan haksızlıklara dikkat çekmek için Iğdır’dan Çanakkale’ye kadar yürüme kararı alan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Yusuf Gemi, 1 hafta yürüdükten sonra Erzurum’a ulaştı. Yolculuğunun 3 ay süreceğini belirten Yusuf Gemi, “Iğdır ilinden yola çıktım ve Çanakkale’ye kadar yürüyeceğim. Tam olarak 3 ay boyunca yollarda olacağım, 2 bin kilometre mesafe yürüyeceğim” dedi.

Kars Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olan Yusuf Gemi, insanlara ve hayvanlara yapılan haksızlıklara tepki göstermek için Iğdır’dan Çanakkale’ye kadar yürüme kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde ise Iğdır’dan yola çıkan Yusuf Gemi 1 hafta sonunda Erzurum’a ulaşabildi. Yolculuğu esnasında oluşan ani hava değişimlerinden de olumsuz etkilendiğini vurgulayan Yusuf Gemi, “Ani hava değişimleri beni olumsuz etkiliyor. Fakat bu olumsuzlukların kazandığım tecrübeler sayesinde üstesinden gelebiliyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, yaklaşık 2 bin kilometre yol yürüyecek olan Yusuf Gemi, Erzurum’da bir gece kaldıktan sonra Çanakkale’ye ulaşabilmek için tekrar yola çıkacak.

“Hiç kimsenin insanlara ve hayvanlara zarar vermeye hakkı yok”

İnsanlara ve hayvanlara yapılan haksızlıklara dikkat çekmek istediğini belirten Yusuf Gemi, “Bu yürüyüşe kafama estiği için başladım. Türkiye’nin benim gibi hayat dolu bir gencini tanımasını istiyorum. Bunların dışında sosyal mesaj içerikli fikirlerimi tüm dünyaya yaymak istiyorum. Fikirlerim insan hakları ve hayvanlarla ilgili. İnsan hakları olarak din, dil, ırk, mezhep fark etmeksizin bütün insanların eşit haklara sahip olduğunu ve hiçbir insanın bir insana veya bir canlının canına kast etme ve şiddet uygulama hakkının olmadığını söylemek istiyorum. Hayvanlara da kimse zarar vermesin istiyorum. Herkes hayvanlara bir kap su ve kuru ekmek dahi olsa vererek yardım etsin” dedi.

“3 ay boyunca 2 bin kilometre yürüyecek”

Geceleri köylerde ve otellerde kaldığını kaydeden Gemi, “Bu yolculuğum Iğdır ilinden başladı ve Çanakkale’ye kadar sürecek. Tam olarak 3 ay boyunca yollarda 2 bin kilometre yürüyeceğim. Yolculuğum sırasında geceleri köylerde ya da otellerde kalıyorum. Günlük rotam ise gidebileceğim kadar yürüyebilmek. İnsanlar benim hakkımda güzel düşünüyorlar. Beslenmemi köy vatandaşlarından veya yol kenarında bulunan marketlerden karşılıyorum. Günde 2 veya 3 litre de su içiyorum” açıklamalarında bulundu.

“Ani hava değişimleri ve köpeklerin saldırıları beni zorluyor”

Yolculuk sırasında bazı olumsuzluklar yaşadığını ama tecrübesi sayesinde üstesinden geldiğini de söyleyen Yusuf Gemi, “Bazen çevre koşulları beni çok zorluyor ama gittiğim hedefe ulaşmaya çalışmak beni motive ettiği için bu beni rahatsız etmiyor. Genellikle yol üzerinden gittiğim için köpeklerin saldırılarına da uğruyorum. Bunların yanında ani hava değişimleri de beni olumsuz etkiliyor. Fakat bu olumsuzlukların kazandığım tecrübeler sayesinde üstesinden gelebiliyorum. Doğaya karşı gelmiyorum çünkü karşı gelmeye kalkışırsam yenilen ben olurum” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ