İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Saraç: “Bu yılki Ramazan ayında trafik kazalarında yüzde 50 düşüş oldu”

Her yıl Ramazan ayında trafik kazalarında ortalama yüzde 50 artış gözlenirken, bu yıl yüzde 50 düşüş olduğunu belirten İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Halil Saraç, “Bunun nedenlerinden bir tanesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’

Haberde İnsan 17.04.2022 11:14:14 0
İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Saraç: “Bu yılki Ramazan ayında trafik kazalarında yüzde 50 düşüş oldu”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.04.2022 11:14

Her yıl Ramazan ayında trafik kazalarında ortalama yüzde 50 artış gözlenirken, bu yıl yüzde 50 düşüş olduğunu belirten İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Halil Saraç, “Bunun nedenlerinden bir tanesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun trafik konusundaki hassasiyetidir. Bir diğer neden de ekiplerin aralıksız yürüttüğü denetimlerdir” dedi.

Karayolları Trafik Güvenliği Uzmanı Derneği Başkanı ve İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Halil Saraç, Ramazan ayında oruç tutan sürücülerin kan şekerlerinin düşmesi sonucunda refleks ve denge güçlüğü yaşadığını aktararak, “Ramazan ayında oruç nedeniyle sürücülerde meydana gelen dikkat dağılması, kazaların en büyük nedenlerinden biridir. Her yıl Ramazan ayında trafik kazalarında ortalama yüzde 50 artış gözlemlenirken, bu yıl yüzde 50 düşüş oldu. Bunun nedenlerinden bir tanesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun trafik konusundaki hassasiyetidir. Bakanımız göreve başladığı günden bugüne trafik konusunda çok ciddi adımlar attı. Bununla ilgili projeler yaptı. Bunu da Elazığ’daki kolluk kuvvetleri ve STK’ların yapmış olduğu projelerden çok net bir şekilde görüyoruz. Bakanımızın almış tedbirleri yoğunlaştırmasından dolayı bu düşüşün olduğunu biliyoruz. Çünkü yıllardır bu işi yapıyoruz ve içindeyiz. Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Şubesi ile jandarma trafik ekiplerinin sahada gecesiyle gündüzüyle mücadele ettiğini net bir şekilde görüyoruz” diye konuştu.

Bu yıl Ramazan ayındaki kazaların düşüşünü denetimlere bağlayan Saraç, “Dron, mobil kamera, helikopterler ve şehrin birçok bölgesine kurulan radarlar sürücülerin daha yavaş gitmesini, hatalı sollama yapmamalarını ve trafikte sabırlı şekilde araç kullanmalarını sağlıyor. Bunların meyvesini de alıyoruz. İftara 2 saat kala özellikle polis ekiplerinin tüm ana arterlerdeki kavşaklarda durduklarını fark ettik. Elazığ’da kazaların yüzde 40’ı kavşaklarda acele etmekten dolayı meydana geliyor. Bunların önüne bu şekilde geçtiler. Yapılan denetimlerden ötürü Elazığ’da ciddi bir şekilde kazalarda düşüş oldu. Sürücülerden ricamız Ramazan ayında her zamankinden daha dikkatli ve sabırlı olmalarıdır. Özellikle trafikte sinirlerine hakim olarak sevgi ve saygı çerçevesinde trafiği paylaşmalıyız. Ramazan boyu trafik kazalarından dolayı üzücü haber alamamak için acele etmeden, trafik kurallarına uyarak araç sürmeliyiz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ