Güder, veteriner hekimlerin sorunları dinledi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ergün Koşar ve yönetim kurulu üyelerini ağırlayarak, sektörünün mevcut durumu, iyileştirme ve geliştirme çalışmaları konularında görüş alışverişi

Haberde İnsan 13.12.2021 13:55:47 0
Güder, veteriner hekimlerin sorunları dinledi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.12.2021 13:55

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ergün Koşar ve yönetim kurulu üyelerini ağırlayarak, sektörünün mevcut durumu, iyileştirme ve geliştirme çalışmaları konularında görüş alışverişinde bulundu.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ergün Koşar ve yönetim kurulu üyelerini konuk etti. Başkan Koşar ve yönetim kurulu ile tarım ve hayvancılık sektörünün mevcut durumu, iyileştirme ve geliştirme çalışmaları konularında görüş alışverişinde bulunan Başkan Güder, veteriner hekimlerin dünyanın en zor mesleklerinden birini icra ettiklerini belirterek, her daim veteriner hekimlerin emrine amade olduklarını söyledi.

“Gece gündüz hizmet vermeye devam ediyoruz”

Veteriner hekimlik mesleğinin önemine değinen Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ergün Koşar, “Malatya’da gerek kamuda gerek özel sektörde gerekse de kliniksel olarak çalışan fedakâr meslektaşlarımızla beraber gece gündüz demeden hem insan sağlığı hem gıda güvenliği hem de hayvan sağlığı için hizmetler verdik ve veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. Zor bir mesleği icra ediyoruz. Korona virüs sebebiyle 2 yıldır maalesef toplantılarımızı düzenleyemedik. 2020 yılının fiyat tarifesini belirlemek için hepimiz bir araya geldik. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e de bizlerin her daim yanında olduğu için şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

“Üzerimize ne düşüyorsa bizler yapmaya hazırız”

Mesleğin sorun ve sıkıntılarını konuşmak ve çözüm yolunda istişare etmek için bir araya geldiklerinin altını çizen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Dünyanın en eski ve en saygın mesleklerinden olan veteriner hekimlik 1762 yılında ilk olarak Fransa’nın kentinde bilimsel olarak öğretilmeye başlamıştır. Türkiye’de ise 1842 yılında İstanbul’da eğitim hayatına başlamıştır. Türkiye’de açıldığı dönemlerde o dönemlerin önemli askeri ihtiyacı olan atlar ve salgın hastalıklarla mücadele edilirken veteriner hekimler gelinen nokta itibariyle 50’ ye yakın sektöre hizmet eden 26 bin kişilik bir ordu haline dönüşmüştür. Bugünde Battalgazi Belediyesi olarak veteriner mesleğin sorunlarını ve çözüm yollarını konuşmak için bir araya geldik. Her mesleğin sorunları ve sıkıntıları var ama veteriner mesleğinin eskiden beri çözülmeyi bekleyen sorun ve problemleri var. Bizlerde her platformda bu sorunları dile getiriyor, çözüm önerilerimizi sunuyoruz. Tarım ve Orman Bakanımız sayın Bekir Pakdemirli ile görüştüğümüzde de bu sorunları ve düşüncelerimizi aktardık. Bu zorlu görevi icra ederken hekimlerimizin gerekli yetenek ve donanımda olduklarını her fırsatta söylüyoruz. Yöneticiler olarak gereken hassasiyeti de göstermeye çalışıyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa bizler yapmaya hazırız, arkadaşlarımızın emrine amadeyiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ