ETÜ, Engelsiz Üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyor

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, TRT Erzurum Radyosu’nda Doğunun Sesi programına katılarak Ömer Ergedik’in sorularını cevapladı.

Haberde İnsan 1.06.2021 11:38:22 0
ETÜ, Engelsiz Üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.06.2021 11:38

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, TRT Erzurum Radyosu’nda Doğunun Sesi programına katılarak Ömer Ergedik’in sorularını cevapladı.

Erzurum Teknik Üniversitesi’nin 2021 yılında Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında elde ettiği başarı ile ilgili detayları paylaşan Rektör Bülent Çakmak, Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen organizasyonda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’mız Derya Yanık ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın katılımıyla gerçekleşen çevrim içi etkinlikte mekanda erişilebilirlik kategorisinde 5 bayrak alarak engelsiz üniversite olma yolunda önemli bir başarı elde ettiklerini ifade etti.

YÖK’ün vermiş olduğu Engelsiz Üniversite Ödülleri’ne aday olabilmek için gerekli şartları yerine getirebilmek amacıyla uzun süredir çalışmaların sürdüğünü aktaran Rektör Bülent Çakmak, bu kapsamda engelli öğrenciler ve personeller için özel yürüme yollarının, engelli asansörlerinin ve rampalarının yapımının tamamlandığını ve bu sayede engelli bireylerin kampüs hayatından daha verimli bir şekilde faydalanabildiğini belirtti.

“Öğrencilerimizi eşit bir kampüs ortamı bekliyor”

Öğrenciyi merkeze alan bir yönetim anlayışına sahip olduklarını vurgulayan Rektör Bülent Çakmak, “ETÜ’yü tercih edecek özel gereksinimli öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel anlamda tüm imkânlardan eşit ve adil bir şekilde faydalanabilmesi için gereken tüm düzenlemeleri yapma gayreti içerisindeyiz. YÖK tarafından almış olduğumuz bu ödül de bizim gayretlerimizin güzel bir meyvesi oldu ve bize önümüzdeki süreçte de bu alanda yapacağımız çalışmalar için bir motivasyon sağladı. Bu vesileyle böylesine önemli bir misyonu yerine getirmek adına gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ