ETSO, Slovenya ile ekonomik işbirliğini güçlendirecek

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Slovenya Ankara Büyükelçiliği ve Türkiye Cumhuriyeti Ljubljana Büyükelçiliği ile “Erzurum-Slovenya İşbirliği ve Yatırım Fırsatları” konulu ortaklaşa çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirdi.

Haberde İnsan 6.06.2021 12:53:24 0
ETSO, Slovenya ile ekonomik işbirliğini güçlendirecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.06.2021 12:53

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Slovenya Ankara Büyükelçiliği ve Türkiye Cumhuriyeti Ljubljana Büyükelçiliği ile “Erzurum-Slovenya İşbirliği ve Yatırım Fırsatları” konulu ortaklaşa çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’in yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti Ljubljana Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Asuman Kılıç Türkeş, Slovenya Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Danışmanı Bengü Yüksel ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Eren İzcioğlu konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıda, Oda üyelerine yeni pazarlar ve hedefler oluşturmak için çaba gösterdiklerini ifade eden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, bu anlamda Erzurum ve Slovenya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve potansiyel sektörlerde işbirliği yapmak için gayret edeceklerini dile getirdi. Yücelik konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Son dönemde artan aşılama çalışmaları ve fedakar sağlık ordumuzun büyük mücadelesi ile önümüzdeki dönem pandeminin etkisini büyük oranda yitirmesini umut ediyoruz. Bunun sonucunda ekonomiye, üretime, istihdama ve yeni pazar arayışlarına daha fazla odaklanırız. Avrupa’nın en çalışkan ülkelerinden biri olarak gösterilen Slovenya’nın, iş dünyamız için ciddi bir ortak olabileceğini düşünüyoruz. Slovenya’yı; eğitimli insan kaynağı, coğrafi ve doğal güzellikleri ile hem ülkemiz hem de şehrimiz için işbirliği yapılacak potansiyel bir ülke olarak görüyoruz.”

Özel sektör olarak Slovenyalı iş insanlarıyla daha kapsamlı bir işbirliği tesis etmek istediklerini kaydeden Başkan Yücelik, toplantının bu anlamda bir başlangıç olmasını temenni etti. İki ülke arasında tarihte hiçbir savaşın ve çekişmenin yaşanmadığını ve 1991 yılında bağımsızlığını kazanan Slovenya’yı ilk tanıyan ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini hatırlatan Başkan Yücelik, iki ülke arasındaki iyi niyetin yıllara dayandığını söyledi. Başkan Yücelik, “Balkanların model ülkesi Slovenya ile tüm alanlarda güçlü ve çok yönlü ekonomik bağlar kurmak istiyoruz. Bunun yanı sıra karşılıklı olarak turist haraketliliğini canlandırıp, özellikle sağlık, termal ve kış turizmi konularındaki deneyimlerimizi paylaşabiliriz. Erzurum olarak iki ülke arasında bundan sonra gerçekleşecek ticari iş birliklerinde de bağlantı noktası olmayı arzu etmekteyiz” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra, Türkiye Cumhuriyeti Ljubljana Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Asuman Kılıç Türkeş, Slovenya Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Danışmanı Bengü Yüksel ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Eren İzcioğlu ikili ilişkilerin geliştirilmesi yönünde atılacak adımlarla ilgili düşüncelerini paylaştılar.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ