ER-VAK’tan 12 Mart mesajı

Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel 12 Mart Erzurum’un kurtuluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Güzel, “Geçmişi unutanlar gelecekte aynı şeyleri yaşamak zorunda kalırlar” dedi.

Haberde İnsan 12.03.2022 17:17:41 0
ER-VAK’tan 12 Mart mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.03.2022 17:17

Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel 12 Mart Erzurum’un kurtuluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Güzel, “Geçmişi unutanlar gelecekte aynı şeyleri yaşamak zorunda kalırlar” dedi.

Anadolu’nun ön sözü olan Erzurum’un 16 Şubat 1916 yılında Ruslar tarafından işgal edildiğini bu acı dolu günlerin iki yıl sürdüğünü ifade eden Güzel, “Bu karanlık günlerde göçler yola dizilmiş, şehri ellerine geçiren azgın Ermeni çeteleri, çocuk, kadın, yaşlı demeden binlerce Erzurumluyu hunharca katletmiştir.

Aradan geçen bir asra rağmen bugün Yanık Dere Şehitliği’nde, Ilıca’da, Alaca’da, Yeşilyayla’da, Cinis’te, Tepeköy’de ve şehrin eski mahallelerinde bu vahşetin izleri hala canlılığını korumaktadır.

Erzurum, bu kâbus dolu günlerden 12 Mart 1918 günü Kâzım Karabekir Paşa komutasındaki şanlı ordumuzun İstanbul Kapısı’ndan şehre girmesiyle kurtulmuş, kısa sürede yaralarını sarıp, 23 Temmuz 1919’da Erzurum Kongresi’ne ev sahipliği yaparak, Milli Mücadele’nin ilk meşalesini yakmıştır.

Erzurumlu, yaşadığı bu karanlık günlerde bayrağın, özgürlüğün, vatan toprağının, ordunun, ezanın, vefanın önemini bir kez daha görmüş; acının, hasretin, gözyaşının, esaretin kıskacında olgunlaşarak milli refleksin en fazla hissedildiği şehir olarak hafızalara kazınmıştır” dedi.

“Milletlerin varlıklarını sürdürebilmeleri, geçmişi unutmamaları ve yaşananlardan ders çıkarmaları ile mümkün olmaktadır” diyen Güzel açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu yüzdendir ki tarihçiler “Geçmişi unutanlar, gelecekte aynı şeyleri yaşamak zorunda kalırlar” diyerek bu gerçeğe dikkat çekerler.

Bu bakış açısıyla bir değerlendirme yapıldığında, esaretten özgürlüğe giden bu süreci canlı tutmanın ve gelecek nesillere aktarmanın tarihsel bir sorumluluk olduğu ortaya çıkmaktadır.

Bu yıl da Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılını matem-i neşe içerisinde idrak edeceğiz. Geçmişte yaşanan acıları hatırlayarak geleceğe ümitle bakıp, ezelden beri hür doğmuş ve hür yaşamış olan yüce Türk Milleti’nin geçmişte olduğu gibi günümüzde de her türlü iç ve dış tehditleri yenecek güç ve azimde olduğunun gururunu yaşayacağız.

Düşman işgalinin 104. yılında, Allah yüce milletimize bir daha böyle karanlık günler yaşatmasın diyor, bu aziz vatanı canları uğruna bize emanet eden şehitlerimizin azizi hatıraları önünde saygı ve tazimle eğiliyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ