Engelliler Meclisi’nden anlamlı etkinlik

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi’nin 102. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Haberde İnsan 24.07.2021 15:31:24 0
Engelliler Meclisi’nden anlamlı etkinlik
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.07.2021 15:31

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi’nin 102. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Erzurum Kongre binasında yapılan programda Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri Kongre binasında kongrede alınan 7 kararı okuyup 102 yıl önce düzenlenen kongreyi hatırladı.

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri ilk olarak hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. Ardından kongrede alınan 7 maddelik kararları tek tek okudu.

Kongrede alınan kararlar;

- Milli sınırlar içerisinde bulunan vatan parçaları bir bütündür, birbirlerinden asla ayrılmaz. Doğu illeri adını taşıyan Erzurum, Sivas, Diyarbakır, Elazığ, Van, Bitlis illeri bu saha içerisinde bağımsız livalar hiçbir neden ve vesile ile birbirlerinden ve Osmanlı toplumundan ayrılmak olanağı düşünülmeyen bir bütündür.

- Milli Meclisin derhal toplanması ve hükumet işlerinin Meclis tarafından kontrol edilmesini sağlamak için çalışacaklardır.

- Kuva-yı Milliye’yi tek kuvvet ve milli iradeyi hakim kılmak temel esastır.

- Hristiyan azınlıklarla siyasi hakimiyet ve sosyal dengemizi bozacak ayrıcalıklar verilemez.

- Manda ve himaye kabul edilemez.

- İstanbul Hükumeti vatanı koruma ve istiklali elde etme gücünü göstermediği takdirde bu gayeyi gerçekleştirmek için geçici bir hükumet kurulacaktır. Bu hükumet iyeleri Milli Kongrece seçilecektir. Kongre toplanmamışsa bu seçimi Heyeti Temsiliye yapacaktır.

- Her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı ve Osmanlı Hükumetinin dağılması halinde Millet top yükün kendisini savunacak ve direnecektir.

Maddeleri her bir engelli meclis üyesi tarafından okundu.

Kararların okunmasının ardından Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclis üyeleri toplu olarak “Vatan bir bütündür asla bölünmez, ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Abdullah Keleşoğlu yaptığı açıklamada, “Cumhuriyeti kuran kadim şehir Erzurum’da 102. yılını gururla kutladığımız Erzurum Kongresinin kararlarının alındığı Kongre binasında Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak 7 önemli karar maddelerini hafızalarımızda yeniden hatırlatmak ve bu coşkuyu halkımızla yaşamak adına burada toplanmış bulunmaktayız. Her bir maddeyi bir engelli meclis üyesi arkadaşımız okumak suretiyle yaşanan o önemli günün içimizdeki hissini, hazzını hissetmek suretiyle yaptığımız bu etkinliğin çok manidar olduğuna inanıyor bu vesile ile Türk Milletinin ve Erzurum halkının 102. Kongre yılını tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ