Enerji ekipleri, zorlu kış şartlarında görev başında

Iğdır’ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar ve tipiden dolayı ARAS EDAŞ ekipleri, arıza ve kesintilere anında müdahale için bölgede 7 gün 24 saat nöbet tutuyor.

Haberde İnsan 25.01.2022 09:42:08 0
Enerji ekipleri, zorlu kış şartlarında görev başında
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.01.2022 09:42

Iğdır’ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar ve tipiden dolayı ARAS EDAŞ ekipleri, arıza ve kesintilere anında müdahale için bölgede 7 gün 24 saat nöbet tutuyor.

Yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle oluşan elektrik arızalarına anında müdahale eden ARAS EDAŞ ekipleri, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ve kar seviyesinin 1 metreye ulaştığı alanlarda tüm engellere rağmen çalışmalarına devam ediyor. Tuzluca ilçesinde yüksek gerilim hatlarının yoğun kar ve tipiden zarar görmesi sonucu Kalace köyü ve Nebi mezrasında enerjisi kesildi. Kalace köyü ve Nebi mezrası sakinleri Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (ARAS EDAŞ) ekiplerini aradı. İhbarı alan ekipler olumsuz hava koşulları nedeniyle Canderviş ile Kalaca köyleri ile Nebi mezrasında arasındaki yüksek gerilim hattında kopan hattı tamir etmek ve enerjinin yeniden verilebilmesi yola çıktılar. Elektrik kesintisinin olduğu yerlere yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı gidemeyen ekipler Iğdır İl Özel İdaresinden yardım istedi. Iğdır İl Özel İdaresinin yol açma çalışmasının ardından mezraya giden ekipler, bir kilometrelik karlı yolu aştıktan sonra akımın kesildiği hatta ulaşarak, kopan yüksek gerilim hattın direğine çıkarak tamir ettiler.

ARAS EDAŞ personelinden Ebulfez Yeşil, zorlu şartlara rağmen vatandaşların mağdur olmamaları çalıştıklarını belirterek, “Tuzluca’nın Lebi köyündeki vatandaşların ihbarı üzerine Özel İdare ile birlikte geldik. Ana hattımıza düşen iletken üzerinde arkadaşlar çalışma yapıyor iletkeni şimdi kaldıracaklar. Köyümüze enerji verip buradan ayrılacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ