Elazığ’ın patentli lezzeti vişne dondurmasına kışın yoğun ilgi

Elazığ’ın C vitamini deposu olarak bilinen patentli lezzeti vişne dondurması, yazın olduğu gibi kışın da yoğun ilgi görüyor.

Haberde İnsan 31.01.2022 11:13:01 0
Elazığ’ın patentli lezzeti vişne dondurmasına kışın yoğun ilgi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.01.2022 11:13

Elazığ’ın C vitamini deposu olarak bilinen patentli lezzeti vişne dondurması, yazın olduğu gibi kışın da yoğun ilgi görüyor.

Elazığ’ın yöresel lezzetleri arasında yer alan, şeker, su ve vişne suyu ile hazırlanan vişneli dondurma özellikle yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da vatandaşların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Rengi, eşsiz aroması yazın içleri serinleten dondurma kışın ise C vitamini deposu nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Çiftçilerden temin ettikleri vişneyi yaz ve kış aylarında dondurma yaptıklarını aktaran dondurmacı Kürşat Varıcı, Elazığlıların yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da vişneli dondurmayı tercih ettiğini söyledi. Kilosu 50 TL’den satılan dondurma ayrıca Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor.

Vişne dondurmasının kış aylarında da rağbet gördüğünü ifade eden işletme sahibi Kürşat Varıcı, “25 yıldır bu sektörde hizmet veriyoruz. Meşhur vişne dondurmamız yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da büyük bir talep görüyor. Vişneyi, yazın Elazığ’ın bahçelerinde toplayıp soğuk hava deposunda, difrizlerde muhafaza edip kışın da çıkarıp ihtiyaca göre dondurmamızı yapıyoruz. Şuanda Elazığ’da kışın vişne dondurmasına büyük bir talep var. Sağ olsun, müşterilerimiz ilgi gösteriyor. Ona göre biz de ihtiyaca göre meşhur vişne dondurmamızı yapıyoruz, halkımızı sunuyoruz” dedi.

"Kahramanmaraş’ın meşhur dondurması varsa Elazığ’ın da meşhur vişne dondurması var"

C vitamini barındıran vişne dondurmasının faydalarından bahseden Varıcı, “Özel müşterilerimiz var. Talepleri doğrultusunda dondurmamızı yapıyoruz. Kahramanmaraş’ın meşhur dondurması varsa Elazığ’ın de meşhur vişne dondurması var. Yaz aylarında Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyoruz. Kış aylarında da ihtiyaç ve talebe göre siparişimiz var. Dondurma hasta eder diye bir tedirginlik var. Aksine dondurma hasta etmez. Dondurma bulunduğun ortama göre ve yavaş yenildiği zaman herhangi bir sıkıntısı yok aksine faydalıdır. Vişne dondurmamız da C vitamini olduğu için hem vücut direncini arttırıyor hem de sağlıklı. Meşhur dondurmamızı kışın da tavsiye ederiz” diye konuştu.

Vişne dondurmasını yaş ve kış aylarında büyük bir zevkle tükettiklerini aktaran vatandaşlardan Şahin Uzun, "Zaten şu saatte olmamın sebebi de yine Elazığ’ın meşhur dondurmasını almak için buradayım. Hem C vitamini özelliğinin olması, bağışıklık sistemine iyi gelmesi hem de ailecek tükettiğimiz vişne dondurmasını sevmiş olmamızdır. Çok güzel bir tadı ve damağa hitap eden bir özelliği var” diye konuştu.

Vatandaşlardan Ali Bayram ise, “Vişne dondurması, Elazığ’a özgü olduğu için misafirlerimize de ikram ediyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ