Elazığ’da bayat ekmek ve artık yemekler mamaya dönüşüyor

Kent genelinde bayat ekmek ve artık yemekleri toplayarak kendi üretim tesislerinde hayvanlar için yiyeceğe dönüştüren Elazığ Belediyesi, günlük 50 kilo mama üretimi gerçekleştiriyor.

Haberde İnsan 29.10.2021 15:00:41 0
Elazığ’da bayat ekmek ve artık yemekler mamaya dönüşüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.10.2021 15:00

Kent genelinde bayat ekmek ve artık yemekleri toplayarak kendi üretim tesislerinde hayvanlar için yiyeceğe dönüştüren Elazığ Belediyesi, günlük 50 kilo mama üretimi gerçekleştiriyor.

Ekmek israfını önlemek, bayat ekmekleri değerlendirmek ve yemek artıklarının çöpe gitmesini engellemek için ’İnsaf Et, İsraf Etme’ projesiyle toplumda farkındalık oluşturan Elazığ Belediyesi, sosyal projeleriyle örnek belediyecilik sergilemeye devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde 550 noktaya yerleştirilen bayat ekmek kutularındaki ekmekler ile restoran, kafe, kasap, şarküteri ve gıda üretim alanlarına bırakılan artık yiyecekleri toplayarak kedi ve köpekler için mama yapıyor. Belediye ekipleri tarafından günlük olarak toplanan yiyecekler, Elazığ Belediyesi Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki mama üretim tesislerinde işlenerek sokak hayvanları için yiyeceğe dönüştürülüyor. Özellikle kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için üretilen mama miktarının ise önümüzdeki günlerde 100 kiloya çıkarılması hedefleniyor.

Vatandaşların şefkat, merhamet ve sağduyusuna her zaman inandığını belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Hemşehrilerimizin sokak hayvanları için gösterdikleri duyarlılık için müteşekkiriz. Şehirde yaşayan bütün canlıların huzurunu, sağlığını ve konforunu düşünüyoruz. Hizmetlerimizi sadece insan odaklı gerçekleştirmiyoruz. Can dostlarımızı korumak da bizim görevimiz. Bizler bu şehrin sadece bugününe değil geleceğine de izler bırakmak istiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bütün projelerin faydalı, kalıcı ve yerinde olmasına özen gösteriyoruz. İsrafın bolluk ve bereketi kaçıracağına inanan bir gelenekten geldiğimiz için ekmeğin kutsallığını biliyoruz. O yüzden ‘İnsaf Et, İsraf Etme’ projesiyle hem israfın hem de yiyeceklerin ziyan olmasının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Her mahallede bulunan bayat ekmek kutularına bırakılan ekmekleri kimi zaman vatandaşlarımız da gelip alarak kendi hayvanlarına götürüyorlar. Hemşehrilerimizi ziyadesiyle memnun eden bu çalışmamız, başka il ve ilçe idarecilerimizden de takdir topluyor. Bu açıdan günlük 50 kilo olan mama üretim miktarımızı inşallah önümüzdeki süreçte 100 kiloya çıkartacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ