Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan adayı Alp basınla buluştu

Kars ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği adayı Eren Alp, kentte görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileriyle bir araya geldi.

Haberde İnsan 1.03.2022 09:12:03 0
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan adayı Alp basınla buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.03.2022 09:12

Kars ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği adayı Eren Alp, kentte görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileriyle bir araya geldi.

Bir kafada düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Alp, 25 Mart’ta yapılacak olan Kars ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanlığı seçimleri öncesinde projelerini anlattı. Üreticilerin desteğini istediğini istedi.

Kars’ın hayvancılıkta Türkiye’de 5. Sırada olduğuna dikkat çeken Alp, “Bu çok ciddi bir rakamdır. Demek ki üretimde iyi bir yerdeyiz ama sadece üretmekle yetinmemeliyiz. Damızlık sığır yetiştiricileri birliklerinin en temel esası ana hükümlerinde de yer aldığı gibi ’Hayvan tespitlerinin geliştirilmesi, ıslahı, yaygınlaştırılması, pazarlanması’ peki şimdi biz damızlık birliği olarak ne kadar bu işin içindeyiz? Bu saydığım şeyleri ne kadar yapabildik veya damızlık sığır yetiştiricileri birliği üyelerinin sayısı her geçen gün neden biraz daha azalıyor? Bu iş sadece üye aidatı toplamakla olmuyor. Üyeler adeta birliğe küserek üyeliklerini iptal ettiriyor” dedi.

Seçildiği takdirde hayvancılığı hak ettiği yere taşıyacaklarını ifade eden başkan adayı Eren Alp, “Şimdi birlik daha cazip bir hale gelmeli ki üyeler Tarım İl Müdürlüğü’nden önce yüzünü birliğe dönebilsin. Aynı desteği devletten aldığına göre birliğe üye olmasının bir anlamı kalmıyor. Kars şu anda tam anlamıyla bir süt entegre tesisi yok. Türkiye ortalamasına baktığınız zaman en ucuz süt Kars’ta. Biz damızlık birliği olarak süt fiyatları konusunda bir çalışma yapamıyorsak, o zaman biz ne için varız” diye konuştu.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Alp, Kars hayvancılığını önemli bir ivme kazandıracaklarını da sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ