Çat’ta kurtuluş coşkusu

Erzurum’un Çat ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalar pandemi kısıtlamaları çerçevesinde gerçekleştirildi.

Haberde İnsan 9.03.2021 15:52:10 0
Çat’ta kurtuluş coşkusu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.03.2021 15:52

Erzurum’un Çat ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalar pandemi kısıtlamaları çerçevesinde gerçekleştirildi.

Tören Çat Kaymakamı Mustafa Karali ve Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar Atatürk anıtına çelenklerini sunması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Hükümet Konağı önünde devam etti. Tören öncesi Çat Belediyesi tarafından ilçe Türk Bayraklarıyla süslendi. Kurtuluş etkinliklerine Çat Kaymakamı Mustafa Karali, Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Karabulut, İlçe Emniyet Müdürü Murat Bozer, Belediye Encümenleri, Siyasi Parti ilçe başkanları kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çat İlçesi’nin düşmandan nasıl kurtulduğunu anlatan Çat Belediyesi Başkanı Melik Yaşar, ‘’1916 yılında Çat Rusların eline geçmişti.7 Kasım 1917’de patlak veren Bolşevik İsyanı ile Ruslar’ın geri çekilmesiyle birlikte bölge Ermeni çetelerin zulmüne ve işkencelerine maruz kalmıştır. Birçok insan zulme uğramış kan dökülmüştür. O dönemde Yavi Beldesinde görev yapan Alvarlı Muhammet Lütfi Efendi öncülüğünde örgütlenen milis güçler 9 Mart 1918’de Ermenileri yenilgiye uğratarak püskürtmüş ve Oyuklu Köyü’nün yakınında ki silah ve mühimmat deposunu ele geçirmişlerdir. Milis güçler yol boyunca Ermeni çetesi ile çarpışarak Haydari Boğazında ki Zerdige Köyüne kadar gelmiş Çat ‘ın kurtuluşuna vesile olmuştur. İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü kutlayarak sözlerime son veriyorum. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun’’ dedi.

Başkan Yaşar’ın konuşmasının ardından kurtuluş şehitleri için de Çat Merkez Camii’nde mevlit okuttu.

Düzenlenen tören sonrası heyet Ağaköyü Mahallesinde bulunan Şehit Osman Gülmez Anıtına ziyaret gerçekleştirdiler.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ