Bu proje sosyal medya bağımlılığına dikkat çekiyor

Oltu Nenehatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de yer aldığı ‘İnternetin Ağına Düşme’ eTwinning projesiyle öğrencilerde sosyal medya bağımlılığına dikkat çekiliyor.

Haberde İnsan 9.05.2022 09:37:49 0
Bu proje sosyal medya bağımlılığına dikkat çekiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.05.2022 09:37

Oltu Nenehatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de yer aldığı ‘İnternetin Ağına Düşme’ eTwinning projesiyle öğrencilerde sosyal medya bağımlılığına dikkat çekiliyor.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden 6 okul, 6 öğretmen ve 40 öğrenci ile yürütülen ‘İnternetin Ağına Düşme’ eTwinning projesine İlçemizden Oltu Nenehatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de katılımı ile projeye destek sağlıyor.

Düzenlenen proje ile öğrencilerde sosyal medya bağımlılığı kavramına dair farkındalık oluşturmak, öğrencilerin teknolojiyi eğitsel açıdan doğru kullanabilmeleri için farklı Web 2.0 araçlarını öğrenmelerini sağlamayı amaçlanıyor. Ayrıca Web 2.0 araçları yardımıyla okul dışında etkili öğrenmeyi desteklemek, ekran bağımlılığını azaltmak, öğrencileri sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetlere yöneltmek, teknolojiyi verimli kullanmalarını sağlayarak kalan vakitlerini planlı ve aktif şekilde geçirmelerini sağlamak hedefleniyor.

Öğrencilerin wordart (kelime bulutu), afiş, slogan, akrostiş şiir, puzzle (yapboz), broşür ve kamu spotu videosu çalışmalarıyla oldukça başarılı ve faydalı faaliyetler gerçekleştirdiği projede ayrıca webinarlar vasıtasıyla Web 2.0 araçları (kahoot, storyjumper, wordart, padlet, phet, canva) tanıtıldı ve derslerde uygulanması sağlandı. Projenin hedefleri doğrultusunda öğrencilerin sosyal medya bağımlılığı ve internette geçirilen sürenin daha verimli olması için neler yapılması gerektiği üzerinde duruldu. Proje sonunda katılım sağlayan öğrencilere katılım sertifikası verildi.

Proje yürütücüsü Biyoloji Öğretmeni Ülkü Kıvanç proje çalışmalarının ve sonuçlarının oldukça verimli olduğunu ve öğrencilerde sosyal medya bağımlılığı ile ilgili farkındalık oluşturulduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ