Branda sedyeyle zorlu hasta kurtarma operasyonu

Bitlis Merkeze Bağlı Yalnızçamlar Köyünde Yaşayan Kalp Hastası Şahis, 4 Saatlik Çalişma Sonunda İl Özel İdaresi Ve 112 Acil Servis Ekipleri Tarafından Hastaneye Ulaştırıldı.

Haberde İnsan 9.02.2020 17:21:57 0
Branda sedyeyle zorlu hasta kurtarma operasyonu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.02.2020 17:21

Bitlis merkeze bağlı Yalnızçamlar köyünde yaşayan kalp hastası vatandaş, 4 saatlik çalışma sonunda İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye ulaştırıldı.

Yalnızçamlar köyünde yaşayan ve aniden rahatsızlanan 67 yaşındaki Gülen Sarıdağ’ın yakınları hemen 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. Köy yolunun kapalı olması nedeniyle İl Özel İdaresi ekipleriyle yola koyulan sağlık ekipleri, zorlu mücadelenin sonunda köy meydanına vardı. İş makinesi daha fazla ilerleyemeyince sağlık ekipleri kalp hastasını evinden branda çadırla alarak ambulansa kadar taşıdı. Kalp hastası Sarıdağ, 2 metre karda ambulansla hastaneye ulaştırılabildi.

Gülen Sarıdağ’ın kocası Abdurrahim Sarıdağ, “Eşim kalbinden rahatsızdır. 112’yi aradım. Durumu anlattım. Köyün yol durumunu sordular. Ben de kapalı dedim. Onlar da özel idare ile irtibata geçerek yolumuzu açtırdılar. Yol açıldıktan sonra eşimi hastaneye götürdük. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

İl Özel İdaresi personeli Caner Cayhan ise kendilerine gelen ihbar üzerine yola çıkarak Yanlızçamlar köy yolunu 4 saatte açabildiğini ve hastayı ambulansa teslim ettiğini söyledi.

Köy Muhtarı Mehmet Salih Çevik de, “Bugün köyümüzde bir hasta vardı. 112 Acil Servis ve Bitlis İl Özel İdaresine haber verildi. Hemen gelip yolu açtılar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ