Bin taneden 100 milyon üretti, gübresini ücretsiz dağıtıyor

Erzurum’da yaşayan Yusuf Taşçı isimli vatandaş 5 yıl önce aldığı bin solucanı 100 milyona ulaştırdı. Taşçı, şimdi yılda tonlarca solucan gübresi üretip yöre halkına ücretsiz dağıtıyor.

Haberde İnsan 30.05.2021 10:00:16 0
Bin taneden 100 milyon üretti, gübresini ücretsiz dağıtıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.05.2021 10:00

Erzurum’da yaşayan Yusuf Taşçı isimli vatandaş 5 yıl önce aldığı bin solucanı 100 milyona ulaştırdı. Taşçı, şimdi yılda tonlarca solucan gübresi üretip yöre halkına ücretsiz dağıtıyor.

Erzurum’un Uzundere ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki Yusuf Taşçı solucan gübresi üretmek için 5 yıl önce Tekirdağ’da bir çiftlikte 1 hafta çalıştıktan sonra oradan aldığı bin solucanla gübre üretimine başladı. Mahallesinde bulunan 240 metrekarelik eski bir binayı gübre üretmek için kullanan Taşçı yılda tonlarca katı ve sıvı solucan gübresi üretiyor. Taşçı, sıvı gübrenin kilosunu 80 katı gübrenin kilosunu ise 8 liradan satışa çıkartsa da genellikle yöre halkına gübreleri ücretsiz veriyor. Daha çok kazancını canlı solucan satarak karşılayan Taşçı, solucanların sayısının artmasının ardından kendine yeni ve modern bir tesis inşa etmeye başladı.

Öte yandan, normalde 3 ayda doğum yapan solucanları organik tavuk yumurtasıyla besleyen Taşçı doğumları 18 güne kadar indirmeyi başardı. Ürettiği gübreleri kendi bahçesinde kullanan Taşçı, aldığı verimden memnun olduğunu ifade ediyor.

Bin solucanla başlayıp milyonlara ulaştığını belirten Taşçı, “Solucan gübresini 5 yıl önce üretmeye başladım. Muğla’da bir arkadaşım yapıyordu üretimi ondan gördüm. Ben de burada bahçelerimizden çıkan solucanları topladım. Ama o solucanlar yerinde durmuyor sürekli kaçıyorlardı. Tekirdağ’a gittim oradaki bir çiftlikte bir hafta çalıştım. Oradan gelirken bin tane 100 liraya solucan aldım geldim. Böylece başladım ilk başta kahvelerden çay atıkları alarak besledim. Buranın insanları halen bana gülüyorlar. Bir kilo alalım diyorlar ama ben yine bedava veriyorum” dedi.

Ürettiği gübreyi bedava verdiğini kaydeden Taşçı, “Bunları teker teker saymak mümkün değil ama doğum yaptıkları zaman toprak beyaza dönüşüyor ve her seferinde sayı ikiye katlanıyor. Normalde 3 ayda bir doğuruyorlar. Ama ben bunu 18 güne düşürdüm. Bunu da organik tavuk yumurtasıyla başardım. Buralarda çok fazla satışım yok. Ürettiğim gübreyi de bedava veriyorum veya kendim bahçede kullanıyorum. Bu sıvı gübreyi ağaçlarda kullanıyorum. Dona karşı onları koruyor” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ