Başkan Polat’tan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları günü mesajı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Kadın Başkanı Zeynep Polat, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Haberde İnsan 5.12.2021 14:53:26 0
Başkan Polat’tan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları günü mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.12.2021 14:53

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Kadın Başkanı Zeynep Polat, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Zeynep Polat, yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı, “Türk Kadını, 87 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde o gün oylamaya katılan 258 milletvekilinin tamamının oyu ile seçme ve seçilme hakkı kazanmıştır. Bu hak Türk Kadını’na dünyanın önde gelen birçok ülkesinden yıllar önce verilmiştir. Türk Milleti bu anlamda tüm dünyaya örnek olmuştur. Bu sebeple bugün, ülkemizde ve dünyada, kadın haklarına ve fırsat eşitliğine vurgu yapılan, bu hususlarda farkındalık oluşturulmaya çalışılan bir günü kutlamaktayız.

Gelişmiş bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi tüm alanlarda eşit fırsat ve imkanlardan faydalanmaları büyük önem arz etmektedir. Bizde bu konuda üstümüze düşen görevleri layıkıyla yerine getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Kadınlarımızın iş gücüne katılımlarını, kendi ayaklarının üstünde duran, başarılı bireyler olarak toplumda var olmalarını çok önemsiyor ve gerekenleri yapmaya gayret ediyoruz.

Bu anlamlı günde ayrıca toplumda son dönemlerde yaşanan ve her birimizi derinden etkileyen şiddet olaylarının, kadın cinayetlerinin karşısında her zamankinden daha güçlü durmamız gerektiğine bir kez daha vurgu yapıyor ve bu olaylara yaklaşım noktasında asla taviz verilmemesi gerekliliğinin bir kez daha altını çiziyorum.

Türk Kadını’nın seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 87. yıl dönümü vesilesiyle geleceğin inşasında kadınlarımızın lider rol üstlenerek siyasette ve bürokraside temsil güçlerinin her geçen gün daha fazla artmasını diliyor, bu duygularla 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ