Bahar şenliği yoğun ilgi gördü

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AİÇÜ) geleneksel olarak düzenlenen Bahar Şenliği, öğrencilerden yoğun ilgi gördü. 12 gün süren şenliklere katılan öğrenciler, akademisyenler ve idari personel, yapılan bilimsel, kültürel, sa

Haberde İnsan 1.06.2022 17:22:12 0
Bahar şenliği yoğun ilgi gördü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.06.2022 17:22

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AİÇÜ) geleneksel olarak düzenlenen Bahar Şenliği, öğrencilerden yoğun ilgi gördü. 12 gün süren şenliklere katılan öğrenciler, akademisyenler ve idari personel, yapılan bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerde eğitim öğretim yılının yorgunluğunu attı.

16-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında bilim, spor, kültür ve sanat etkinliklerinin gerçekleştiği Bahar Şenliği, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Şenlik bağlamında düzenlenen bilimsel etkinliklerde alanında uzman isimler öğrencilerle bir araya geldi. Şenliklerde voleyboldan basketbola, futboldan masa tenisine, futsaldan yüzmeye, halat çekmeden dağ yürüyüşlerine kadar çeşitli spor etkinlikleri gerçekleştirildi. Sportmenlik sınırları içerisinde kıyasıya rekabetin yaşandığı spor etkinliklerinde dereceye giren bireysel sporculara ve takımlara ödülleri takdim edildi. Spor etkinliklerinin dışında festivallerin, yürüyüşlerin, bisiklet turlarının, sergilerin, e-spor turnuvalarının yanı sıra ünlü sanatçı İlyas Yalçıntaş’ın katıldığı konserin de yer aldığı şenlikte öğrenciler, ders döneminin verdiği yorgunluğu atarak doyasıya eğlendi.

Final sınavları öncesinde öğrencilerin stres atması ve eğlenmesi için gerçekleştirilen Bahar Şenliklerinin merkezi yerleşkeye renk kattığını belirten AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, “Doğa ile iç içe, sakin ve huzurlu bir yapıya sahip kampüsümüzde 12 gün süren bahar şenliği çerçevesinde panel, seminer, konferans ve kariyer planlamaları başta olmak üzere birçok bilim, kültür, sanat ve spor etkinliği gerçekleştirildi. COVID-19 Pandemisi nedeniyle ara verilen şenliklere gösterilen yoğun ilgi bizi çok mutlu etti. Bu yıl olduğu gibi ilerleyen yıllarda da şenliklere devam edeceğiz. Bahar şenliklerinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, tüm öğrencilerime final sınavlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ