Aziziye’de metruk yapılara geçit yok

AZİZİYE BELEDİYESİ TARAFINDAN İLÇE SINIRLARI İÇERİSİNDE Kİ METRUK YAPILARIN YIKIMINA HIZ VERİLDİ. ILICA, SELÇUKLU VE SALTUKLU MAHALLELERİNDE BAŞLATILAN YIKIMLAR SÜREKLİ OLARAK DEVAM ETTİRİLİYOR.

Haberde İnsan 27.07.2020 12:48:46 0
Aziziye’de metruk yapılara geçit yok
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.07.2020 12:48

Aziziye Belediyesi tarafından ilçe sınırları içerisinde ki metruk yapıların yıkımına hız verildi. Ilıca, Selçuklu ve Saltuklu mahallelerinde başlatılan yıkımlar sürekli olarak devam ettiriliyor.

Aziziye halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar, gelen talepler doğrultusunda tek tek tespit ediliyor ve yıkımı gerçekleştiriliyor.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın talimatlarıyla vatandaşların huzurunu ön planda tutan Aziziye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri kaderine terk edilmiş metruk yapıları tespit ederek bina sahipleri ile iletişime geçiyor. Halkın huzur ve güvenliği yanında ilçenin değişim ve gelişimi için çevrelerindeki bu tür binaları bildirmelerini isteyen yetkililer, metruk binaların tespit edilmesi ardından gerekli işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte zaman kaybetmeden yıkım işlemini gerekli güvenlik önlemlerini alarak gerçekleştiriyor. Özellikle vatandaşlar tarafından şikayet konusu olan suç ve suç unsuru barındıran metruk yapılar birer birer yıktırıldığını söyleyen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, bu yıkımların devam ettirileceğine vurgu yaptı. Metruk halde bekleyen yapıların suç ve suç unsurlarının artmasına zemin hazırladığına dikkat çeken Başkan Orhan, “İlçemizde tek bir metruk yapı kalmayana kadar çalışmalarımız devam edecek. Hassas noktamız vatandaşınızın huzuru ve rahatıdır” dedi.

“Çalışmalarımız yaşanabilir bir Aziziye için”

İlçe sınırları içinde başlatılan metruk yapı yıkımlarının görüntü kirliliğinin önlenmesinin yanı sıra gençlerin suça yönelmesine engel olunmasının amaçlandığına dikkat çeken Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, sahipleri tarafından terk edilmiş ya da kullanılmayan bu binaların, zamanla madde bağımlıları tarafından mesken tutulduğuna işaret etti. Zaman zaman çocukların oyun alanı olarak da kullandığı yıkılmaya yüz tutmuş olan bu yapıların, can güvenliği tehlikesini de taşıdığını kaydeden Başkan Orhan, “Metruk yapıların bulunduğu mahallelerdeki aileler, kendi çocukları için haklı olarak endişe etmeye başlıyor. İlçenin farklı mahallelerindeki bu metruk yapılara, belirlediğimiz program çerçevesinde müdahale ediyoruz. Şikâyetler ve talepler geldikçe de çalışmalarımız aynı oranda devam ettirilecektir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ